کنجد با هفت برابر کلسیم بیشتر از لبنیات
آیا می دانید مقدار کلسیم موجود در کنجد ۷ برابر شیر و ۸ برابر ماست و ۳ برابر پنیر و کشک است
در هر ۱۰۰ گرم کنجد ۹۷۵ میلی گرم کلسیم وجود دارد
و در هر ۱۰۰ گرم شیر ۱۲۵ میلی گرم کلسیم وجود دارد
در هر ۱۰۰ گرم ماست ۱۱۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد
ترکیبات شیمیایى کنجد:
از نظر ترکیبات شیمیایى در کنجد روغن ثابت (در حدود ۵۰ درصد) و کولین و فیتین و گلوبولین و سزامین. و یک آمینواسید به نام آرژینین وجود دارد.
روغن کنجد از روغنهاى خوب مایع است. در ترکیب آن در حدود ۸۰- ۷۰ درصد از گلیسریدهاى اسیدهاى چرب مایع نظیر اولئیک اسید و لینولئیک اسید و مقدار محدودى در حدود ۱۵ درصد از گلیسریدهاى اسیدهاى چرب جامد نظیر پالمیتیک اسید، استآریک اسید و … وجود دارد.
خواص- کاربرد کنجد:
از نظر طبیعت دانه کنجد طبق نظر حکماى طب سنتى گرم و تر است.
چون با توجه به ترکیب خاصى که دارد خیلى دیرتر از سایر روغنها فاسد مى شود بنابراین به عنوان ظرف و پایه در ترکیب اغلب پمادهاى دارویى وارد مى شود.
کنجد خواصى مانند بازکننده گرفتگى ها و انسداد دارد، خشونت حلق را رفع مى کند و صدا را نرم مى سازد. نرم کننده روده ها و مقعده و محلل ورم ها مى باشد. خوردن کنجد با شراب براى گزیدن عقرب و افعى مفید است
و اگر با هموزن کنجد شکر و خشخاش و نصف وزن آن مغز بادام بى پوست مخلوط کرده و هر روز در حدود ۳۰ گرم آن را بخورند براى چاق شدن بدن و تقویت نیروى جنسى نافع است.
شیره کوبیده کنجد با نبات براى رفع سوزش معده و مرى و براى نرم کردن معده و روده ها و دفع سنگ کلیه نافع است،
مشروط به اینکه مدتى خورده شود و خوردن ۸ گرم کنجد با ۴ گرم گردو براى قطع خون بواسیر مجرب است.
خوردن آب دمکرده کنجد با نخود قاعده آور است و جنین را سقط مى کند.
کنجد اگر با بذر کتان خورده شود براى تقویت نیروى جنسى و ازدیاد اسپرم مفید است.
خوردن ساییده کنجد با سرکه براى رفع قولنج و گزیدن مار شاخدار نافع است.
ضرر کنجد این است که بطئى الهضم است و از این نظر باید با عسل خورده شود.
مقدار خوراک کنجد تا ۲۰ گرم و جانشین آن از نظر خواص تخم کتان است.
ضماد کنجد محلل ورمها و نرم کننده پوست و رفع کننده آثار کبودى و سیاهى پوست و گره عصب و سوختگى آتش و بعد از سوختگى مانع تاول زدن و مسکن درد آن است.
مالیدن آب برگ کنجد باعث رشد موى سر و سیاهى آن است.
ضماد پخته برگ کنجد با شراب براى تحلیل ورم چشم مفید است و ریشه کنجد را اگر در آب بجوشانند و با آن آب موى سر را بشویند موجب سیاهى رنگ و رشد موى سر مى شود.
مقدار خوراک از تخم کنجد تا ۲۰ گرم است که بو داده مخلوط با عسل مى خورند تا زودتر هضم شود.
ساییده یا کوبیده کنجد را بدون اینکه روغن آن را استخراج کنند «ارده» نامند
خواص روغن کنجد:
روغن کنجد از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى گرم و تر است
و قدرت خواص روغن کنجد تا هفت سال مى ماند.
خوردن روغن کنجد با داروهاى مناسب بازکننده گرفتگى ها و انسداد است و لینت مزاج مى دهد و مرطوب کننده است.
روغن کنجد براى رفع تنگى نفس و سرفه خشک و زخم ریه و تشنج خشک از خود دانه کنجد قوى تر است
روغن کنجد از نظر رفع سوزش مجراى بول خاصیت آن نظیر دانه کنجد مى باشد.
روغن کنجد در آش و سوپ مریضها بعد از روغن بادام مفیدترین روغنهاست.
قطره جوشانده روغن کنجد با فلفل سفید و مصطکى براى باز کردن انسداد گوش مفید است
روغن کنجد اگر با سفیده تخم مرغ مخلوط و مالیده شود براى تحلیل ورمهاى سفت و ورم چشم و اگر با روغن زیتون و زرده تخم مرغ مخلوط شود براى رفع ورم چشم و با اسپرزه براى رفع خشونت پوست و خارش بدن و سوختگى آتش نافع است.
مالیدن روغن کنجد به صورت، موجب درخشانى و نرم شدن و شفافیت پوست صورت مى شود.
مالیدن روغن کنجد براى زخم آبله و سوختگى آتش نافع است.
روغن کنجد براى اشخاص سوداوى مزاج مضر و بطئى الهضم است و معده را سست مى کند و خیلى زود به صفرا تبدیل مى شود از این نظر و براى رفع این مضار باید روغن کنجد را با پیاز جوشانید و با آبلیمو و امثال آن خورد.
مقدار خوراک روغن کنجد تا ۸ گرم است
جانشین روغن کنجد از نظر خواص روغن بادام شیرین است.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت