شربت لیام
شربت گیاهی لیام با لقب حافظ القوی یکی از شربت های محبوب در دوران کهن پا به عرصه تولید گذاشت
شربت لیام با مزاج گرم و خشک
مزاج طبی شربت لیام : (گرم در اول دوم و خشک در آخر اول)
شربت لیام تقویت کننده قوای سه گانه بدن
شربت لیام تقویت کننده عمومی بدن
شربت لیام دفع کننده سموم بدن
شربت لیام تقویت کننده حواس پنچگانه
خواص طبی شربت لیام: مفرح، ملطف، محلل، مفتح، مقوى قوای بدن و اعضاى رئیسه (مغز ، قلب و کبد)، مقوی جوهر روح حیوانی و ریه و نای، تقویت کننده اعصاب، تقویت کننده حواس پنچگانه، حافظ حرارت غریزى، سریع النفوذ به عمق بدن و حافظ قلب و اندام های اصلی بدن از نفوذ سموم و بیماری ها، حافظ قوتهاى نفسانی و حیوانی و طبیعی، گرم کننده اعضای داخلی، پادزهر تمام سموم به خصوص سموم هوا، دافع مضرت هواى وبائی و طاعون و اختلاف آبها خصوصا در سفرهای مختلف، پاک کننده ریه از رسوبات غلیظ، رافع تنگی نفس، رافع ورم ریه، رافع خلط گلو، رافع بیماری های سرد مزمن، بازکننده انسدادات مجاری کبدی، لطیف کننده غذاهای غلیظ، رقیق کننده خون، منضج اخلاط غلیظه، نرم کننده سینه و حلق، صاف کننده صدا، رافع سرفه های مکرر، تقویت کننده حافظه، رافع سردرد سرد، موافق مزاج پیران و امراض سودایی و بلغمی، تقویت کننده اندام تناسلی و رافع ناباروری، مصلح عفونت خلط بلغمى و مانع و حافظ آن از تغییر و فساد
توجه: بعد از مصرف این شربت احتمال ایجاد عرق بدبو و لزج و همچنین مدفوع و ادرار لزج و بدبو وجود دارد که جای هیچ گونه نگرانی را ندارد و علت آن هم دفع سموم بدن می باشد.
نحوه مصرف: برای پیشگیری از امراض ریوی و تقویت عمومی بدن هر ۱۲ ساعت یک تا ۲ قاشق غذاخوری به صورت خالی یا همراه با مقداری آب میل شود. برای درمان هر ۶ ساعت ۲ قاشق غذاخوری به صورت خالی یا همراه با مقداری آب میل شود.
مقدار مصرف: حداقل مصرف یک قاشق غذاخوری و حداکثر مصرف این شربت ۳۰ گرم در روز می باشد.
توضیحات: مصرف بیش از ۳ قاشق از این شربت به صورت یک دفعه می تواند حرارت بدن را بسیار بالا ببرد و موجب تلخی دهان، عصبی شدن، تعریق زیاد و عطش زیاد شود که در این صورت مقداری سرکنگبین یا مقداری میوه خنک مثل هندوانه، پرتقال، آلو، لیمو ترش، هلو و سایر میوه های سرد مصرف شود.
احتیاطات: افراد گرم مزاج در صورت داشتن تب بالا مقداری عرق بید یا گشنیز همراه شربت و در بین فواصل مصرف شربت میل شود.
تغذیه مناسب در طی چند روزی که از این شربت مصرف می نمایید عبارتند از: سوپ ها (به خصوص سوپی که از گوشت گوسفند و گندم و سیر فراوان استفاده شده باشد)، آش ها، خورشت ها، آب میوه های طبیعی، بوهای خوش متناسب مزاج (مقوی قلب)، غذاهای مولد خون لطیف (گوشت بره، گوسفند یک ساله، کبک، جوجه خروس، تخم مرغ عسلی، دراج، تیهو)، نخود و لوبیا، نخودآب، زرده تخم مرغ (آب پز عسلی)، کشمش، مویز ، آب گوشت، انجیر، پسته، بادام، استفاده از مفرحات مثل گلاب و بیدمشک، دمنوش بادرنجبویه، گل گاوزبان، آب به و آب سیب، کباب دل گوسفند، دل شتر، دل گوساله و دل مرغ استفاده شود.
محصولی از طب سنتی ایران