خواص کنگر در طب سنتی
کنگر کوهی یا کنگر صحرایی مد نظر هستش
کنگری که در فصل بهار به عنوان سبزی در غدا های محلی مصرف می شود
خواص درمانى و موارد مصرف کنگر :
کنگر بهترین گیاه برای درمان کبد چرب و بیماری های کبدی می باشد
کنگر مسهل صفرا و مجارى صفرا است و در بیمارى یرقان از آن استفاده مى شود
برگهای کنگر قند خون را کاهش مى دهند از این جهت به عنوان کمک درمان در رابطه با بیمارى دیابت استفاده مى شود. ضمنا گیاه اثر ضد اسکلروتیک دارد.
در مصارف خارجى از عصاره تازه کنگر براى درمان اگزما و ناراحتى هاى پوستى استفاده مى شود.
کنگر نیروى جنسى را بسیار مى افزاید و پیشاب آورست.
کنگر اگر فراوان خورده شود بوى بد عرق تن را مى زداید، گرده را داغ مى کند.
ترکیبات شیمیائى کنگر:
برگهاى خشک داراى ترکیباتى از قبیل پلى فنلها نظیر سینارینCynarin ، فلاونوئیدها، اکسیداز فعال، موسیلاژ، تانن، اسیدهاى آلى و ویتامینA مى باشد.
منابع:
سلطانى، ابو القاسم، دایره المعارف طب سنتى (گیاهان دارویى)، ۳جلد، ارجمند، دانشگاه علوم پزشکى و خدمات درمانى – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۳ ه.ش.
رازى، محمد بن زکریا – مترجم: ذاکر، محمد ابراهیم، المنصوری فی الطب (ترجمه)، ۱جلد، دانشگاه علوم پزشکى تهران – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۷ ه.ش.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت