رژیم غذایى شخص روزه دار در ماه رمضان
امساک در غذا خوردن، در مدت زمانى محدود، یکى از خواص ویژه روزه ماه رمضان مى باشد که در سلامت شخص تأثیر خاصى دارد. عدم آگاهى به تغذیه ى صحیح در ماه مبارک رمضان و پرخورى در ساعات افطار و سحر نه تنها مفید واقع نمى شود، بلکه به سلامت شخص روزه دار لطمه مى زند. شخص روزه دار باید از پرخورى هنگام سحر و یا افطار و از خوردن غذاهاى سنگین و سرخ کرده پرهیز کند.
غذاهاى مناسب هنگام سحر در ماه رمضان:
خرما، پنیر، نان گندم خالص، کره، انواع سوپها، خامه، ماست، شیر، میوه ها و سبزى ها، حبوبات، چاى کمرنگ، چاى سبز، قهوه، آبمیوه، گوشت مرغ کباب شده، اقسام دانه ها مثل: گردو، بادام، پسته، فندق و کنجد و مغز تخم آفتابگردان مى باشد.
براى افطار ابتدا بهتر است روزه را با مویز یا خرما باز کرد، سپس آشامیدنى ملایمى مثل شیر، چاى بسیار کمرنگ ولرم و یا آشامیدنىهایى که زیاد گرم و یا سرد نباشند استفاده کرد.
هرگز هنگام افطار آب سرد ننوشید
غذاهاى مجاز روزه دار هنگام افطار:
انواع سوپها، فرنى، گوشت مرغ، ماهى یا گوشت گوسفند کباب شده، برنج به مقدار کم، گوشت آب پز با پوره ى سیبزمینى، انواع سبزىها و میوه ها، شیر، تخم مرغ آب پز، پنیر، ماست، خوراک عدس، چلو خورش کم چربى به مقدار کم و خوراک گوشت و سبزى با استفاده از سبزىهاى تازه و انواع سالادها مى باشد.
آشامیدن آب زیاد بین غذا و یا زیاده روى در مصرف آب در فصل تابستان به منظور رفع عطش مجاز نمى باشد، بلکه بهتر است آب مورد نیاز بدن را با استفاده از انواع میوه ها مثل، هندوانه، لیمو، گلابى و انگور که آب آنها به تدریج جذب مى شود تأمین کرد
منبع:
دانشنامه طب اهل بیت علیهم السلام