در طب اسلامى برابر بودن و همسان بودن زن و مرد براى ازدواج مطرح مى باشد، سن ملاک اصلى نیست. بسیارى از مردان پس از گذراندن دوران جوانى جذابیت خاصى پیدا مىکنند درحالىکه همسر از لحاظ زیبایى ظاهرى دچار رکود شده، مرد جذابیت بیشترى پیدا کرده و به زنان دیگر متمایل مىشود. در نتیجه به همسر خود از لحاظ جنسى کم توجه مىشود. پس مقاربتهاى با همسر از روى بىمیلى و شاید انجام وظیفه صورت مىپذیرد. این رابطه مانند همان رابطه با زن نازیبا و پیر مىشود و موجب کاهش عمر! بطور کلى سن زن و مرد بهتر است فاصله بیشترى داشته باشد تا مرد همچنان همسر خود را جوان احساس نماید .
نخوردن شام براى سالمندان بسیار بد است و کسانى که سنشان از ۴۰ بگذرد اگر شبها هیچ نخورند زیان جدى خواهند دید. شام کم و سبک باشد اما نباید ترک شود حتى به دانه خرمایى!
مصرف شیر تازه که جوشیده شده باشد براى سنین بالا توصیه مىشود. بدن را قوى و میان ترى و خشکى در سنین کهن اعتدال بوجود مىآورد . هیچ عضوى از اعضاى بدن نیست که در مصرف شیر سود نبرد. در طب اسلامى شیر هم غذاست و هم پیشگیرى از بیمارىها و هم داروست.
توصیه هاى طب سنتی در مورد شیر گاو
شیر گاو بهترین شیر به حساب مىآید. شیر بز از نظر خواص و مزاج به شیر گاو نزدیکتر است. طبیعت آن معتدل مایل به سردى است و براى رژیم غذایى بیماران صاحب حساسیتهاى فصلى و زکام و آبریزشهاى فصلى مفید است.
شیر گوسفند براى برخى از افراد خسارتبار است. کسانى که صفراى حار دارند از شیر گوسفند بپرهیزند و شیر گاو را برتر بدانند!
شیر گاو در این حدیث چنین تعریف شده است: «شیر گاو شفا و روغن حیوانى گرفته از آن نیز شفا ولى گوشتش مرض است.»
روغن حیوانى براى سنین بالا ناخوشایند است. روغن گاو از زبان پیشوایان طب اسلامى شفاست ولى براى کهنسالان بد و چربى حیوانى بخصوص چربى گاو خوب توصیف شده است .
طب اسلامى از زبان پیامبر (ص) مىفرماید: «شیر شتر براى کسانى که به سوء هاضمه معده دچار هستند درمان است.»
علاج بیمارى ذرب در شیر شتر است.
توصیه هاى طب سنتی در مورد فرآوردههاى شیر
پنیر از مشتقات شیر بشمار مىآید که در طب اسلامى در برخى از روایات از آن مذمت شده و در برخى از روایات مصرف آن بسیار خوب توصیف شده است. از زبان پیامبر اکرم (ص) پنیر خوابآور و هضمکننده غذا و خوشبوکننده دهان و اشتهاآور و لذیذ کردن غذاها توصیف شده است. جمع پنیر با غذاهاى دیگر نیز در احادیث طب اسلامى جالب توجه است:
پنیر با خربزه و پنیر با گردو، پنیر با نان
همزمان باهم مفید شمرده شده است. مانند آنکه خیار با نمک خوب توصیف شده است. مصرف پنیر در شامگاهان مفید و در بامداد زیانبار بشمار مىآید.
گردو با پنیر سفارش شده است .
توصیه هاى طب سنتی در مورد ماست
یکى دیگر از فراوردههاى لبنى که مورد توجه بسیارى از مردم مىباشد ماست است؛ که طبیعتش سرد و مرطوب است. اما رسوبات را افزایش مىدهد و در تبدیل اخلاط اضافى به سودا و رسوب در آوندها و بافتهاى بدن تأثیرگذار است. به همین دلیل است که در اغلب بیمارىها لازم است از مصرف ماست خوددارى شود. اسید لاکتیک موجود در ماست بخصوص ماستى که رو به ترشى رفته است، جدار حلق و گلو و سینه و ابتداى ریه را مى خراشد و موجب بروز عفونت مى گردد و خلط هر بیمارى را رسوب مى دهد.
کسانى که داراى بیمارىهاى زیر هستند اکیدا از مصرف ماست منع مىشوند:
سرماخوردگى، حساسیتهاى فصلى و آبریزشهاى چشم، زکام، سردرد، سیاتیک، آرتروز، رماتیسم، اگزماى منتشر (پزوریاسیس)، درد زانو، واریس، غش رفتن ساق پا، گر گرفتگى و گرماى حار، لرز و تب، سردى دست و پا، کهیر، خشکى پوست دست و حساسیت نسبت به مایع شوینده و تومورهاى سرطانى بویژه تومورهاى مغزى و دهها بیمارى دیگر.
منبع: موسوى، محمد، مجموعه پیک شفا، ۱۲جلد، کانون پژوهش – اصفهان، چاپ: دوم، ۱۳۸۸ ه.ش.
سلام دخترم اکتیوز داره خشکی شدید پوست که مرتب پوستش پوسته پوسته میشه و میریزه و میگن که درمان نداره ایا با طب سنتی کاری میشه کرد
بله حتما درمان میشه