ماهی:
مصلح آن در مزاج بلغمي، زنجبيل پرورده و گلقند و ترشی كبر و سركه و گلپر
و پختن آن با روغن گاو و یا روغن بادام و یا کنجد و خوردن زنجبیل پرورده و آویشن و عسل و گلقند شکری کهنه و یا عسلی و ادویه گرم است.
گرم مزاجان بهتر است ماهی را با سرکه یا سکنجبین مصرف نمایند.
مصلح ماست: زنیان، آویشن، گل سرخ، کشمش، نمک، پونه، نعنا، مربای زنجبیل
مصلح پنیر: گردو، سیاهدانه،آویشن، عسل، نعنا
مصلح شیر: شکر، عسل
مصلح تخم مرغ: آویشن و فلفل و نمک، سرکه
مصلح ماءالشعیر: گلقند
مصلح برنج:
برای بی اشتهایی: چلو کره
برای سردرد همراه ناراحتی گوارشی و سرماخوردگی: چلوگشنیز
برای بندآمدن خونریزی ها: چلوسماق
برای نفخ شکم: چلوزیره
برای ایجاد خونریزی و شادابی: چلوزرشک
برای خوشبویی دهان و تقویت معده: چلو میخک (قرنفل)
مصلح نخود: در سرد مزاج: جوارش کمونی و زیره و شبت و گلقند و در گرم مزاج: سکنجبین ساده و تخم خشخاش
مصلح لوبیا: زنجبیل و خردل و و زیره و نمک و روغن زیتون و آویشن و فلفل و پختن آن با گوشت
مصلح عدس: کاملا پختن آن با روغن کنجد تازه و یا روغن گاو و یا روغن بادام و یا سرکه و همراه گوشت پختن و خوردن