خواص درمانى انار:
آب انار را بنوشيد. براى صاف كردن صدا و رفع حكه و باز كردن رنگ پوست صورت نافع است، انار قابض است، انار مقوى كبد، نوع شيرين انار مقوى قلب است، يرقان و خفقان را درمان مىكند، انار بهترین تصفیه کننده خون است، سرفه گرم را تسكين مىدهد، ادرار را زياد مىكند، در گرم مزاجان باعث نعوظ مىشود.
2- آب ترش و شيرين انار را با 100 گرم شكر مخلوط كنيد. بخوريد. انار مسهل صفرا و مقوى معده است، انار براى تبهاى صفراوى و جرب مفيد است، انار ويار زن حامله و زردى رنگ صورت و خمارى را برطرف مىسازد.
3- انار ترش و شيرين را با پيه داخل آن بكوبيد و با قند بجوشانيد و آب آن را بنوشيد، از استفراغ جلوگيرى مىكند. كسانى كه قبل از غذا استفراغ مىكنند بايد قبل از غذا آن را بخورند.
4- با آب انار هر روز چند بار دهان را بشوييد زخمهاى دهان را درمان مىكند.
5- اگر پس از درمان يرقان هنوز رنگ چشم زرد است، آب انار ترش را در چشم بچكانيد برطرف مىشود.
6- هر شب كمى آب انار را با زهره گاو مخلوط نموده و در گوش بچكانيد كرى را درمان مىكند.
7- يك انار كامل را بسوزانيد بعد نرم بساييد و با عسل مخلوط كنيد و بر سينه و پشت ضماد كنيد، سرفهاى كه همراه با خون باشد را درمان مىكند.
8- انار را شكافته و چند قسمت كنيد و در سركه بپزيد بعد آن را بكوبيد تا مثل خمير شود سپس روى زخم و بماليد، زخم سفليس و زخم آتشك را درمان مىكند.
9- انار ترش را در آب كم بپزيد بعد بكوبيد و نيمگرم آن را ضماد كنيد، زخم آلت را درمان مىكند.
10- آب انار را در ظرف مسى قرمز و سفيد نشده ريخته و بجوشانيد و به بدن بماليد، خارش و جوشهاى خارشدار را درمان مىكند.
11- يك عدد سالم و آبدار انار را در كنار آتش ملايم بپزيد، بعد خوب له كرده و ضماد نماييد و رويش را ببنديد. چرك گوشه ناخن را برطرف مىسازد.
12- اگر سر يك انار شيرين را سوراخ كرده و روى آتش ملايم بگذاريد و به دفعات تا آنجا كه گنجايش داشته باشد روغن بادام شيرين يا روغن بنفشه در آن ريخته تا جذب شود، سپس انار را فشار دهيد و بمكيد. براى رفع درد سينه و سرفه مزمن خشك بسيار نافع است.
13- اگر داخل انار را خالى كرده و روغن گل سرخ در آن بريزيد و بر آتش ملايم گذاريد سپس چند قطره در گوش بچكانيد براى درد گوش بسيار نافع است.
طبيعت انار: طبيعتى سرد و تر دارد.
تركيب شيميايى انار:
در هر 100 گرم پولپ قرمزرنگ يا سفيدرنگ كه اطراف دانههاى انار را گرفته است در حالت خام،
آب 82 گرم- پروتئين 5/ 0 گرم- مواد چرب 3/ 0 گرم- هيدراتهاى كربن 16 گرم- كلسيم 3 ميلىگرم- رايبوفلاوين 03/ 0 ميلىگرم- نياسين 3/ 0 ميلىگرم- فسفر 8 ميلىگرم- آهن 3/ 0 ميلى گرم- سديم 3 ميلىگرم- پتاسيم 259 ميلىگرم- تيامين 03/ 0 ميلىگرم.
در ميوه انار ويتامينهاىC B 1 -B 2 -B 3 -B 6 چهار ميلىگرم فراوان وجود دارد.
تذكر در مورد مصرف انار:
اسراف در خوردن انار غذا را در معده فاسد مىكند و معده را سست مىنمايد و ايجاد نفخ مىكند مصرف زياد انار ترش رودهها را خراش مىدهد به خصوص اگر ناشتا خورده شود ممكن است موجب التهاب رودهها شود. اگر انار با هسته خورده شود قابض است. انار ايجاد تشنگى مىنمايد.انار نيروى جنسى را در سردمزاجان كاهش مىدهد و براى سردمزاجان مضر است.
مصلح انار: در اشخاص سردمزاج زنجبيل پرورده است.
تهیه و تنظیم: گروه بوعلی باب سلامتی
منبع: اسرار گیاهان دارویی
غذا درمانی