تهيه سكنجبين سير
دانههاى سير 180 گرم، اسيد استيك آبدار 500 گرم، قند 750 گرم، سير را خرد كرده در 250 گرم اسيد استيك آبدار مدت چهار روز در ظرف بلورى مىخيسانند و با فشار صاف مىكنند و ما بقى اسيد استيك را روى تفاله مىريزند و پس از چهار روز با فشار صاف مىكنند و دو صاف شده را مخلوط مىكنند. وزن آنها بايد در حدود/ 500 گرم باشد سپس قند را با آن مخلوط كرده و به هم مىزنند تا حل شود. مقدار خوراك اين سكنجبين 30- 20 گرم روزانه است. و براى كنترل سياتيك نافع است.
به منظور وقوف خواننده گرامى به شمهاى از فعاليتهاى تحقيقاتى جديد كه درباره سير در جهان انجام مىشود، شرح زير كه بازگوكننده گوشهاى از اين فعاليتها است و ضمن آن به تلاش وسيعى كه براى دستيابى به خواص سير مىشود، اشاره دارد در اينجا ذكر مىشود.
بوى سير در تمام قسمتهاى مختلفه بيمارستان دانشگاهى جورج تاون بيش از مقدارى بود كه براى دكتر گاراگزى رئيس بخش بيماريهاى عفونى بيمارستان قابل تحمل باشد، ولى بههرحال چون اين بو به توصيه خود او در جريان مصرف سير ايجاد مىشد ناچار تحمل مىكرد.
در بشقابهاى كوچك بلورى آزمايشگاه سير ديده مىشد. پوست دندههاى سير به مقدار زيادى در سطل آشغال ريخته شده بود و بوى سير در فضاى آزمايشگاه چنان پيچيده بود كه بىاختيار آب از چشمان همه سرازير مىكرد. زيرا در اين آزمايشگاه نمونههاى خون و ادرار انسان از نظر وجود علايم عفونت بررسى مىشد و حتى در اطاق انتظار بيماران نيز بوى قوى سير فضا را پر كرده بود.
پزشك اين بيمارستان كه متخصص معروف آنتىبيوتيكها بود براى بررسى آثار مصرف سير براى رفع عفونتها به جاى آنتىبيوتيكهاى صناعى چنان مشغول بود كه گويى از حس بويايى خود مرخصى گرفته است.
سير ماده گياهى است كه انگلها و منشأ عفونتها را فرارى مىدهد ولى بههرحال بوى مطبوعى ندارد و اين بيمارستان نيز بوى بد گرفته است.
در اين موقع بىاختيار دكتر ونسان گاراگزى مدير بخش بيمارىهاى عفونى بيمارستان و استاد دانشكده پزشكى دانشگاه جورج تاون، خطاب به دكتر ادوارد رئيس بخش ميكروبشناسى بيمارستان گفت واقعا بوى خيلى تندى است؟ دكتر ادوارد كه معمولا شخصا به بازار و سوپرماركت مىرود و براى انتخاب و خريد سير اقدام مىكند، سيرها را پس از پوست كندن كوبيده و عصاره آن را روى باكترىهاى بيمارىزا در ظرفهاى آزمايشگاه مىريخت چون مشاهده كرده بود كه چطور پس از ريختن سير سريع باكتريها از بين مىرفتند. در جواب سؤال دكتر گاراگزى گفت كه بله صحيح است آقاى دكتر گاراگزى سير بوى تندى دارد ولى چه مىشود كرد زيرا همين بوى تند سير است كه اينطور سريع باكترىها را كشته است و به محض تماس عصاره سير با باكترىهاى بيمارىزا طورى نابود شدهاند كه گويى باكتريها در محلول كشت حل شدهاند. هر دو پزشك در مكتب پزشكى جديد درس خوانده بودند و عادت داشتند كه فقط به آثار داروهاى شيميايى مصنوعى اعتماد داشته باشند و تكيه كنند و حالا مشاهده آثار شفابخش و ميكروبكش مواد غذايى معمولى طبيعى مانند سير براى آنها درعينحال تعجبانگيز و لذتبخش بود. تصور اينكه اينگونه آثار شفابخش منحصر به سير نيست و در تمام سبزىها و ميوهها و دانهها و خلاصه تمام مواد خوراكى معمولى طبيعى و همچنين اغلب گياهان اينگونه آثار وجود دارد و در نتيجه چه گنجينه وسيع و بىانتهايى از انواع مواد شفابخش طبيعى به آسانى در دسترس بشر قرار دارد، براى آنها لذتبخشترين دستآوردهاى تحقيقاتى به شمار مىرفت و اين كه با خوردن انواعى از خوراكىهاى طبيعى درعينحال كه انسان رفع گرسنگى مىكند اگر از انواع مناسبى انتخاب شده باشد و با روش مناسبى تهيه و مصرف گردد از حمله اغلب بيمارىها مصون مىماند خود از بزرگترين دستآوردها مىباشد.