سرخط خبرها
خانه / اخبار روز طب سنتی / سكنجبين سير

سكنجبين سير

تهيه سكنجبين سير

دانه‏هاى سير 180 گرم، اسيد استيك آبدار 500 گرم، قند 750 گرم، سير را خرد كرده در 250 گرم اسيد استيك آبدار مدت چهار روز در ظرف بلورى‏ مى‏خيسانند و با فشار صاف مى‏كنند و ما بقى اسيد استيك را روى تفاله مى‏ريزند و پس از چهار روز با فشار صاف مى‏كنند و دو صاف شده را مخلوط مى‏كنند. وزن آنها بايد در حدود/ 500 گرم باشد سپس قند را با آن مخلوط كرده و به هم مى‏زنند تا حل شود. مقدار خوراك اين سكنجبين 30- 20 گرم روزانه است. و براى كنترل سياتيك نافع است.

سیر

به منظور وقوف خواننده گرامى به شمه‏اى از فعاليتهاى تحقيقاتى جديد كه درباره سير در جهان انجام مى‏شود، شرح زير كه بازگوكننده گوشه‏اى از اين فعاليتها است و ضمن آن به تلاش وسيعى كه براى دست‏يابى به خواص سير مى‏شود، اشاره دارد در اينجا ذكر مى‏شود.

بوى سير در تمام قسمتهاى مختلفه بيمارستان دانشگاهى جورج تاون بيش از مقدارى بود كه براى دكتر گاراگزى‏ رئيس بخش بيماريهاى عفونى بيمارستان قابل تحمل باشد، ولى به‏هرحال چون اين بو به توصيه خود او در جريان مصرف سير ايجاد مى‏شد ناچار تحمل مى‏كرد.

در بشقابهاى كوچك بلورى آزمايشگاه سير ديده مى‏شد. پوست دنده‏هاى سير به مقدار زيادى در سطل آشغال ريخته شده بود و بوى سير در فضاى آزمايشگاه چنان پيچيده بود كه بى‏اختيار آب از چشمان همه سرازير مى‏كرد. زيرا در اين آزمايشگاه نمونه‏هاى خون و ادرار انسان از نظر وجود علايم عفونت بررسى مى‏شد و حتى در اطاق انتظار بيماران نيز بوى قوى سير فضا را پر كرده بود.

پزشك اين بيمارستان كه متخصص معروف آنتى‏بيوتيكها بود براى بررسى آثار مصرف سير براى رفع عفونتها به جاى آنتى‏بيوتيكهاى صناعى چنان مشغول بود كه گويى از حس بويايى خود مرخصى گرفته است.

سير ماده گياهى است كه انگلها و منشأ عفونتها را فرارى مى‏دهد ولى به‏هرحال بوى مطبوعى ندارد و اين بيمارستان نيز بوى بد گرفته است.

در اين موقع بى‏اختيار دكتر ونسان گاراگزى‏ مدير بخش بيمارى‏هاى عفونى بيمارستان و استاد دانشكده پزشكى دانشگاه جورج تاون، خطاب به دكتر ادوارد رئيس بخش ميكروب‏شناسى بيمارستان گفت واقعا بوى خيلى تندى است؟ دكتر ادوارد كه معمولا شخصا به بازار و سوپرماركت مى‏رود و براى انتخاب و خريد سير اقدام مى‏كند، سيرها را پس از پوست كندن كوبيده و عصاره آن را روى باكترى‏هاى‏ بيمارى‏زا در ظرفهاى آزمايشگاه مى‏ريخت چون مشاهده كرده بود كه چطور پس از ريختن سير سريع باكتريها از بين مى‏رفتند. در جواب سؤال دكتر گاراگزى گفت كه بله صحيح است آقاى دكتر گاراگزى سير بوى تندى دارد ولى چه مى‏شود كرد زيرا همين بوى تند سير است كه اين‏طور سريع باكترى‏ها را كشته است و به محض تماس عصاره سير با باكترى‏هاى بيمارى‏زا طورى نابود شده‏اند كه گويى باكتريها در محلول كشت حل شده‏اند. هر دو پزشك در مكتب پزشكى جديد درس خوانده بودند و عادت داشتند كه فقط به آثار داروهاى شيميايى مصنوعى اعتماد داشته باشند و تكيه كنند و حالا مشاهده آثار شفابخش و ميكروبكش مواد غذايى معمولى طبيعى مانند سير براى آنها درعين‏حال تعجب‏انگيز و لذت‏بخش بود. تصور اينكه اين‏گونه آثار شفابخش منحصر به سير نيست و در تمام سبزى‏ها و ميوه‏ها و دانه‏ها و خلاصه تمام مواد خوراكى معمولى طبيعى و همچنين اغلب گياهان اين‏گونه آثار وجود دارد و در نتيجه چه گنجينه وسيع و بى‏انتهايى از انواع مواد شفابخش طبيعى به آسانى در دسترس بشر قرار دارد، براى آنها لذت‏بخش‏ترين دست‏آوردهاى تحقيقاتى به شمار مى‏رفت و اين كه با خوردن انواعى از خوراكى‏هاى طبيعى درعين‏حال كه انسان رفع گرسنگى مى‏كند اگر از انواع مناسبى انتخاب شده باشد و با روش مناسبى تهيه و مصرف گردد از حمله اغلب بيمارى‏ها مصون مى‏ماند خود از بزرگترين دست‏آوردها مى‏باشد.

منبع: معارف گياهى

همچنین ببینید

سکنجبین انبرباریس سفرجلی

سکنجبین انبرباریس سفرجلی نام دیگر آن سکنجبین زرشک و به خواص سکنجبین انبرباریس سفرجلی: سکنجبین …