یک سبزى خوراکى که بهمنزله گوهرى گرانبهاست ولى هیچکس به آن توجه ندارد و قدر آن را نمىداند.
این سبزى خوراکى داراى آهن به اندازه دو برابر آهن موجود در اسفناج، کلسیم به مقدار سه برابر کلسیم شیر، ویتامین «ث» به اندازه چهار برابر شیره لیموترش و سرشار از پروتئینهاى مقوى، مغذى و خونساز از قبیل لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین است و در تقویت عمومى بدن بىنظیر و در رفع کمخونى بىبدیل است.
از خوردن آن خون صاف و پاک تولید مىشود، ترشح شیر را در زنان باردار زیاد مىکند، استخوانبندى بدن را مخصوصا در کودکان محکم مىکند، قاعدهآور است، قوه باه را مىافزاید، خستگى و کوفتگى بدن، خونریزى لثه و سستى استخوانها و سایر عوارض ناشى از کمبود ویتامین «ث» را بهسرعت درمان مىکند و بالأخره مداومت خوردن آن با شکر مسمّن بدن است؛ یعنى اشخاص نحیف و لاغر را فربه و چاق مىکند.
شگفتا! این چه طرفه معجون اسرارآمیزى است که چنین خواص شگفتانگیز و معجزهآسایى دارد؟ شما اگر کلیه مغزهاى متفکر بشر و همه دانشمندان و نوابغ جهان را در مجهزترین لابراتوارهاى کنونى دنیا گرد آورید و در آن کارگاه عظیم، با کمک همه وسایل علمى و فنى، گروهى از مهندسان چیرهدست و شیمىدانهاى دانشمند و فیزیکدانهاى ماهر دستبهدست یکدیگر داده و بخواهند به سازمان درونى این گوهر گرانبها که ساخته و پرداخته دست طبیعت است پى ببرند و نمونهاى از آن بسازند، محال است موفق شوند.
پس بشتابید اى خوانندگان عزیز سایت بوعلی باب سلامتی و از این مائده آسمانى که خدا یا طبیعت یا هرچه نامش را مىگذارید، به رایگان در روى زمین، به صورت یک سبزى خوراکى یا ماده غذایى و در عین حال، یک داروى گرانبها در اختیار ما گذاشته است، استفاده کنید و به دیگران هم بگویید استفاده کنند.
خوشبختانه، بشر از زمانهاى بسیار قدیم این گیاه را شناخته و به خواص شگرف آن پى برده بود و از عجایب حوادث روزگار این است که کلیه ملل عالم در همه زمانها و در همه کشورها این گیاه را در زمینهاى وسیعى کشت کرده و اکنون هم مىکنند، بااینحال، به مصداق ضربالمثل معروف «آب در کوزه و ما تشنهلبان مىگردیم»، افراد بشر از آن استفاده نمىکنند و قدر آن بهکلى مجهول مانده است.
اکنون موقع آن رسیده است که نام این گیاه را ذکر کنیم، اسم فارسى این گیاه اسپست است و به زبان عربى تازه آن رطبه و خشک آن را قت گویند و نام علمى آن مدیکاگو ساتیوا است، ولى از این نامها چیزى مفهوم نشد و معلوم نیست که منظور کدام گیاه است، پس با اجازه خوانندگان، نام ترکى آن را ذکر مىکنیم که همه جا مصطلح است و همه مردم با این اسم آشنا هستند و آن یونجه است.
آرى! همین یونجه کذایى که مىکارند ولى فقط به مصرف تغذیه دامها مىرسانند، قرنها مانند یک سبزى خوراکى و به عنوان یک داروى گیاهى مصرف مىشده و پس از پیدایش داروهاى شیمیایى و اسپسیالیتهها، بهکلى، متروک و قدرش مجهول مانده است.
یونجه داراى ویتامینهاىK ,C ,E ,A و اسید فسفریک و پروتئینهاى مقوى است که قبلا آنها را نام بردیم. دکتر هانرى لکلرک، پزشک معروف که معتقد به طب گیاهى بود، در سال ۱۹۱۸، عده زیادى از بیماران مبتلا به کمبود ویتامینC را به وسیله یونجه خام یا یونجه پخته یا شیره آن بهخوبى و بهسرعت درمان کرد.
در کتاب تحفه المؤمنین با عنوان رطبه، خواص درمانبخش یونجه شرح داده شده و آن پزشک بزرگوار مىنویسد:
ملین و مبهى و مداومت خوردن آن با شکر مسمن بدن و مولد خون صالح و مولد منى و شیر و مدر حیض است.
تخم یونجه (دانه آن) داراى خواص بیشتر و مؤثرتر است، او مىنویسد:
روغن تخم آن و روغنى که از آب او در روغن زیتون ترتیب دهند جهت رعشه و لقوه شربا و ضمادا نافع است.
اینک به شرح مهمترین خواص طبى یونجه مىپردازیم:
خواص رطبه (یونجه)
۱٫ یونجه به علت وجود مواد مقوى از قبیل پروتئینهاى مختلف و ویتامینهاى گوناگون مخصوصا ویتامینA ، آهن، فسفر و مقدار نسبتا زیاد کلسیم در تغذیه کودکان و رشد و نمو و استحکام استخوانبندى آنها و درمان راشیتیسم حائز کمال اهمیت است.
۲٫ یونجه به علت وجود مقدار خیلى زیاد ویتامینC که در آن موجود است، اختلالات بدنى ناشى از کمبود این ویتامین را بهسرعت برطرف مىکند.
ناگفته نماند که متخصصان امر با آزمایشهاى دقیق معلوم کردهاند که در بین مواد غذایى مختلف، جعفرى بیش از همه داراى ویتامینC است و حتى لیموترش که شهرت دارد و از حیث ویتامینC فوقالعاده غنى است، در لیست مربوطه خیلى پایینتر از جعفرى قرار گرفته است، آنگاه همان متخصصان در تجزیه یونجه ثابت کردهاند که مقدار ویتامینC آن دو برابر جعفرى و چهار برابر لیموترش است.
۳٫ مبهى بودن یونجه امروزه به اثبات رسیده است، زیرا علاوه بر اینکه داراى پروتئینهاى مقوى و آهن و فسفر است که همه آنها در تقویت باه از عوامل مؤثر بهشمار مىروند، وجود ویتامینE در یونجه، از همه بیشتر موضوع را تأیید مىکند، زیرا ویتامینE که آن را ویتامین ضد عقیم بودن مىنامند، یکى از عناصر مخصوص براى تولید مثل است و در آزمایش روى حیوانات به تجربه ثابت کردهاند که اگر حیوان نر را از این ویتامین محروم کنند، کمکم سلولهاى تولیدکننده متوقف شده و بیضهها تغییر شکل مىدهند.
خاصیت مبهى بودن یونجه بر قدما کاملا معلوم بود و در معجونهایى که براى تقویت باه مىساختهاند، غالبا تخم اسپست (فارسى یونجه است) در آنها داخل مىکردهاند و مؤلف تحفه مىنویسد: «تخم یونجه مولد منى است».
۴٫ در کتاب فیزیولوژى، تألیف هوسه، جلد اول، صفحه ۷۹۰ شرحى درباره خواص و آثار ویتامینE در بدن آمده است، که یکى از آنها این است:
هرگاه بدن مدتى از حیث ویتامینE محروم مانده و از این لحاظ کمبود پیدا کند، یک نوع سوء تغذیه عضلاتى و فلج بروز خواهد کرد، در این حال اگر ویتامینE تجویز شود، اختلالات حاصله برطرف خواهد شد.
این مطلب که در کتاب فیزیولوژى ثبت شده است، در مورد یونجه که داراى ویتامینE است تا آنجا که نگارنده اطلاع دارد، گویا هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است زیرا چنین مطلبى را در کتب اروپایى ندیدهام و حال آنکه قدما از این مطلب آگاه بوده و بهطورىکه شرح آن گذشت در تحفه مىنویسد: خوردن یا مالیدن روغن یونجه لقوه (فلج صورت) را درمان مىکند.
منبع:
مصطفوى کاشانى، سید جلال، مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى، ۲جلد، نشر شهر – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۲ ه.ش.
سلام میخوام بدونم پودرانرژی زا جنسینگ چندروزه باعث چاقی میشه ؤچندکیلو درماه اضاف میکنه
محمد
مرداد ۵, ۱۳۹۴ در ۲:۳۸ ب.ظ
نظر شما در انتظار بررسی مدیر است.
سلام میخوام بدونم پودرانرژی زا جنسینگ چندروزه باعث چاقی میشه ؤچندکیلو درماه اضاف میکنه
جین سین زیاد چاق کننده نیست
شما بهتر از عرق یونجه استفاده کنید
جین سین زیاد چاق کننده نیست
شما بهتر از عرق یونجه استفاده کنید
سلام ، برای درمان پلی کیستیت کلیه چه راهکاری را پیشنهاد میفرمائید ؟
مصرف عرقیجات مدر