Breaking News

یونجه

یک سبزى خوراکى که به‏منزله گوهرى گران‏بهاست ولى هیچ‏کس به آن توجه ندارد و قدر آن را نمى‏داند.

این سبزى خوراکى داراى آهن به اندازه دو برابر آهن موجود در اسفناج، کلسیم به مقدار سه برابر کلسیم شیر، ویتامین «ث» به اندازه چهار برابر شیره لیموترش و سرشار از پروتئین‏هاى مقوى، مغذى و خون‏ساز از قبیل لیزین، فنیل آلانین، آسپارازین و سیستین است و در تقویت عمومى بدن بى‏نظیر و در رفع کم‏خونى بى‏بدیل است.

یونجه

از خوردن آن خون صاف و پاک تولید مى‏شود، ترشح شیر را در زنان باردار زیاد مى‏کند، استخوان‏بندى بدن را مخصوصا در کودکان محکم مى‏کند، قاعده‏آور است، قوه باه را مى‏افزاید، خستگى و کوفتگى بدن، خونریزى لثه و سستى استخوان‏ها و سایر عوارض ناشى از کمبود ویتامین «ث» را به‏سرعت درمان مى‏کند و بالأخره مداومت خوردن آن با شکر مسمّن بدن است؛ یعنى اشخاص نحیف و لاغر را فربه و چاق مى‏کند.

شگفتا! این چه طرفه معجون اسرارآمیزى است که چنین خواص شگفت‏انگیز و معجزه‏آسایى دارد؟ شما اگر کلیه مغزهاى متفکر بشر و همه دانشمندان و نوابغ جهان را در مجهزترین لابراتوارهاى کنونى دنیا گرد آورید و در آن کارگاه عظیم، با کمک همه وسایل علمى و فنى، گروهى از مهندسان چیره‏دست و شیمى‏دان‏هاى دانشمند و فیزیکدان‏هاى ماهر دست‏به‏دست یکدیگر داده و بخواهند به سازمان درونى این گوهر گران‏بها که ساخته و پرداخته دست طبیعت است پى ببرند و نمونه‏اى از آن بسازند، محال است موفق شوند.

پس بشتابید اى خوانندگان عزیز سایت بوعلی باب سلامتی و از این مائده آسمانى که خدا یا طبیعت یا هرچه نامش را مى‏گذارید، به رایگان در روى زمین، به صورت یک سبزى خوراکى یا ماده غذایى و در عین حال، یک داروى گران‏بها در اختیار ما گذاشته است، استفاده کنید و به دیگران هم بگویید استفاده کنند.

خوشبختانه، بشر از زمان‏هاى بسیار قدیم این گیاه را شناخته و به خواص شگرف آن پى برده بود و از عجایب حوادث روزگار این است که کلیه ملل عالم در همه زمان‏ها و در همه کشورها این گیاه را در زمین‏هاى وسیعى کشت کرده و اکنون هم مى‏کنند، بااین‏حال، به مصداق ضرب‏المثل معروف «آب در کوزه و ما تشنه‏لبان مى‏گردیم»، افراد بشر از آن استفاده نمى‏کنند و قدر آن به‏کلى مجهول مانده است.

اکنون موقع آن رسیده است که نام این گیاه را ذکر کنیم، اسم فارسى این گیاه اسپست است و به زبان عربى تازه آن رطبه و خشک آن را قت گویند و نام علمى آن مدیکاگو ساتیوا است، ولى از این نام‏ها چیزى مفهوم نشد و معلوم نیست که منظور کدام گیاه است، پس با اجازه خوانندگان، نام ترکى آن را ذکر مى‏کنیم که همه جا مصطلح است و همه مردم با این اسم آشنا هستند و آن یونجه است.

آرى! همین یونجه کذایى که مى‏کارند ولى فقط به مصرف تغذیه دام‏ها مى‏رسانند، قرن‏ها مانند یک سبزى خوراکى و به عنوان یک داروى گیاهى مصرف مى‏شده و پس از پیدایش داروهاى شیمیایى و اسپسیالیته‏ها، به‏کلى، متروک و قدرش مجهول مانده است.

یونجه داراى ویتامین‏هاى‏K ,C ,E ,A و اسید فسفریک و پروتئین‏هاى مقوى است که قبلا آن‏ها را نام بردیم. دکتر هانرى لکلرک، پزشک معروف که معتقد به طب گیاهى بود، در سال ۱۹۱۸، عده زیادى از بیماران مبتلا به کمبود ویتامین‏C را به وسیله یونجه خام یا یونجه پخته یا شیره آن به‏خوبى و به‏سرعت درمان کرد.

در کتاب تحفه المؤمنین با عنوان رطبه، خواص درمان‏بخش یونجه شرح داده شده و آن پزشک بزرگوار مى‏نویسد:

ملین و مبهى و مداومت خوردن آن با شکر مسمن بدن و مولد خون صالح و مولد منى و شیر و مدر حیض است.

تخم یونجه (دانه آن) داراى خواص بیشتر و مؤثرتر است، او مى‏نویسد:

بذر یونجه

روغن تخم آن و روغنى که از آب او در روغن زیتون ترتیب دهند جهت رعشه و لقوه شربا و ضمادا نافع است.

اینک به شرح مهم‏ترین خواص طبى یونجه مى‏پردازیم:

 خواص رطبه (یونجه)

۱٫ یونجه به علت وجود مواد مقوى از قبیل پروتئین‏هاى مختلف و ویتامین‏هاى گوناگون مخصوصا ویتامین‏A ، آهن، فسفر و مقدار نسبتا زیاد کلسیم در تغذیه کودکان و رشد و نمو و استحکام استخوان‏بندى آن‏ها و درمان راشیتیسم حائز کمال اهمیت است.

۲٫ یونجه به علت وجود مقدار خیلى زیاد ویتامین‏C که در آن موجود است، اختلالات بدنى ناشى از کمبود این ویتامین را به‏سرعت برطرف مى‏کند.

ناگفته نماند که متخصصان امر با آزمایش‏هاى دقیق معلوم کرده‏اند که در بین مواد غذایى مختلف، جعفرى بیش از همه داراى ویتامین‏C است و حتى لیموترش که شهرت دارد و از حیث ویتامین‏C فوق‏العاده غنى است، در لیست مربوطه خیلى پایین‏تر از جعفرى قرار گرفته است، آن‏گاه همان متخصصان در تجزیه یونجه ثابت کرده‏اند که مقدار ویتامین‏C آن دو برابر جعفرى و چهار برابر لیموترش است.

۳٫ مبهى بودن یونجه امروزه به اثبات رسیده است، زیرا علاوه بر اینکه داراى پروتئین‏هاى مقوى و آهن و فسفر است که همه آن‏ها در تقویت باه از عوامل مؤثر به‏شمار مى‏روند، وجود ویتامین‏E در یونجه، از همه بیشتر موضوع را تأیید مى‏کند، زیرا ویتامین‏E که آن را ویتامین ضد عقیم بودن مى‏نامند، یکى از عناصر مخصوص براى تولید مثل است و در آزمایش روى حیوانات به تجربه ثابت کرده‏اند که اگر حیوان نر را از این ویتامین محروم کنند، کم‏کم سلول‏هاى تولیدکننده متوقف شده و بیضه‏ها تغییر شکل مى‏دهند.

خاصیت مبهى بودن یونجه بر قدما کاملا معلوم بود و در معجون‏هایى که براى تقویت باه مى‏ساخته‏اند، غالبا تخم اسپست (فارسى یونجه است) در آن‏ها داخل مى‏کرده‏اند و مؤلف تحفه مى‏نویسد: «تخم یونجه مولد منى است».

۴٫ در کتاب فیزیولوژى، تألیف هوسه، جلد اول، صفحه ۷۹۰ شرحى درباره خواص و آثار ویتامین‏E در بدن آمده است، که یکى از آن‏ها این است:

هرگاه بدن مدتى از حیث ویتامین‏E محروم مانده و از این لحاظ کمبود پیدا کند، یک نوع سوء تغذیه عضلاتى و فلج بروز خواهد کرد، در این حال اگر ویتامین‏E تجویز شود، اختلالات حاصله برطرف خواهد شد.

این مطلب که در کتاب فیزیولوژى ثبت شده است، در مورد یونجه که داراى ویتامین‏E است تا آنجا که نگارنده اطلاع دارد، گویا هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است زیرا چنین مطلبى را در کتب اروپایى ندیده‏ام و حال آنکه قدما از این مطلب آگاه بوده و به‏طورى‏که شرح آن گذشت در تحفه مى‏نویسد: خوردن یا مالیدن روغن یونجه لقوه (فلج صورت) را درمان مى‏کند.

منبع: 

مصطفوى کاشانى، سید جلال، مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى، ۲جلد، نشر شهر – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۲ ه.ش.

Check Also

زالو درمانی

درمان واریکوسل در طب سنتی بوعلی

جهت درمان واریکوسل بدون جراحی به ترتیب زیر عمل کنید تا کمتر از 3 ماه واریکوسل شما درمان شود. تمام روشهای که برای درمان واریکوسل ارایه می شود کاملا براساس یافته های تحقیقات میدانی تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی می باشد.

6 comments

  1. سلام میخوام بدونم پودرانرژی زا جنسینگ چندروزه باعث چاقی میشه ؤچندکیلو درماه اضاف میکنه

  2. محمد

    مرداد ۵, ۱۳۹۴ در ۲:۳۸ ب.ظ

    نظر شما در انتظار بررسی مدیر است. 

    سلام میخوام بدونم پودرانرژی زا جنسینگ چندروزه باعث چاقی میشه ؤچندکیلو درماه اضاف میکنه

  3. بوعلی باب سلامتی

    جین سین زیاد چاق کننده نیست
    شما بهتر از عرق یونجه استفاده کنید

  4. بوعلی باب سلامتی

    جین سین زیاد چاق کننده نیست
    شما بهتر از عرق یونجه استفاده کنید

  5. سلام ، برای درمان پلی کیستیت کلیه چه راهکاری را پیشنهاد میفرمائید ؟

  6. بوعلی باب سلامتی

    مصرف عرقیجات مدر