مصرف چای سبز میتواند سبب افزایش هوش افراد شود
به گزارش بوعلی باب سلامتی و به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران با مطالعه بر روی داوطلبان دریافتهاند مصرف چای سبز میتواند سبب افزایش هوش افراد شود همانطور که مصرف نوشابههای شیرین میتواند سبب تحلیل حافظه و کمهوشی در افراد شود.
چای سبز و هوش
گفتنی است، چای سبز سبب اتصال بهتر بخشهای مختلف اعصاب مغز میشود.
بررسیها نشان میدهند، چای سبز همواره به عنوان سالمترین نوشیدنی گرم در جهان معرفی شده اما تحقیقات جدید نشان داده که میتواند برای بهبود عملکرد ذهن نیز مورد استفاده قرار گیرد.
براساس یافتههای جدید چای سبز میتواند برای درمان “زوال عقل” و حتی سایر “اختلالات روانی “مورد استفاده قرار بگیرد.
دانشمندان بهبود عملکرد حافظه و بخشهای عصبی مغز را در داوطلبان پس از نوشیدن چای سبز از طریق انجام عکسبرداری با “دستگاه MRI” مشاهده کردهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند مصرف چای سبز سبب ایجاد نوعی ارتباط میان قشر پیشانی مغز و بخشهای جداری مغز میشود و در نتیجه به بهبود عملکرد حافظه کمک میکند.
در عین حال پزشکان هشدار میدهند مصرف چای سبز بویژه در سالمندان باید تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد زیرا چای سبز میتواند بر عملکرد برخی از داروها تأثیر گذاشته و یا تغییراتی در “فشار خون” افراد ایجاد نمایند.
سلام سایت بو علی
جناب بوعلی سینا از چای به عنوان ماده غذایی پست نام می برد که استفاده غیر دارویی آن مضر است….
همچنین حکمای ایرانی از ابتدای ترویج مصرف چای سیاه در ایران در دوره قاجار، علیه آن موضع گرفتند و …. و و به همین علت است است که برگ خشک همه گیاهان را در عطاری ها می فروشند اما چای را نه!
با توجه به منابع موثق و مورد مطالعه گروه بوعلی باب سلامتی
چاى سیاه
خواص چای سیاه:
خواص چاى از نظر پروفسور لهامو و دکتر لئونس کارلیه این است: دمکرده چاى نیروبخش و مطبوع است و به هضم غذا کمک مىکند. دم کرده گل و برگ چاى براى هضم، اسهال، استسقاء و موقع پایین آمدن شکم مفید است.
ترکیبات چاى:
باید دانست عامل موثر چاى تئین است که شبیه کافئین موجود در قهوه مىباشد. اثر تئین روى دستگاه گردش خون عبارت از بالا بردن فشار خون و تشدید انقباض عضله قلب که آن هم موجب رفع خستگى و فعالیت مجدد سلولهاى بدن مىشود.(۱)
برگ چاى سیاه
طبیعت آن: گرم و خشک است.
ترکیب شیمیایى: مواد معدنى- مواد ازته- مواد ملون- ماده رنگین- املاح آلى و کانى- کلرورهاى قلیائى- آلبومین نباتى- اگزالات دوپتاس- اوکسالاتدوپتاس- روغن فرار- صمغ- موم- جوهر چاى- آمونیاک- تئوبرومین- کوئرستین- گزانتین- هایپوکزانتین- اینوزیتول- نئوفیلین- پولىفنول- رایبوفلاوین- کلروفیل- کلرفیس- کافئین- کاروتن- کمپفرول- دکسترین- سولفاتها- فسفاتها- سلولز- اسانس- مس- تانن- تئین- سغّز- سیلیس- پکتین- لگومین- آدنین- مانگانز- فلوئوراید- اکسیدازنئاز- پانتوتنیکاسید- اکسالیکاسید- شیکیمیکاسید- نیکوتىنیکاسید- اسکوربیک اسید- مالیکاسید- اسید کرستیانیک- اسید گالیک.
خواص درمانى: ۱- دمکرده آن را بنوشید. درخشان کننده چشم و درخشان کننده رنگ چهره است، جریان خون را تحریک مىکند و خون را صاف مىنماید، صدا را صاف و سینه را نرم مىسازد و خفقان را درمان مىکند، نیروبخش و مقوى عضلات مىباشد، مقوى عملیات دماغى است و به فعالیتهاى مغزى و فکرى کمک مىنماید، غم و غصه را برطرف مىسازد، درجه حرارت بدن را تنظیم مىکند، عطش کاذب را برطرف مىسازد، بند آمدن مکرر ادرار را درمان مىکند، ترشحات پوست را تحریک مىنماید، استسقا و یرقان را درمان مىکند، آرامبخش است، سردرد را تسکین مىدهد، مقوى نیروى جنسى در سردمزاجان است.
۲- آن را همراه با چاى سفید و چاى سبز و یک نخود زعفران بجوشانید و آب آن را بنوشید.
اسهال ساده و اسهال خونى را درمان مىکند و شکم را قبض مىنماید.
۳- آب دمکرده چاى محلول خوبى براى شستشوى چشم است و چشم را ضد عفونى مىکند و به درمان لکهاى سفید چشم کمک مىکند.
۴- تفاله دمکرده آن را بر مقعد ضماد کنید. درد بواسیر را تسکین مىدهد و آن را خشک مىکند.
تذکر: کسانى که زخم معده دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند، دندانها را لکهدار و سیاه مىکند، اثر روانى و اعتیاد دارد، سبب ضعف سلولهاى کبد مىشود، کسانى که مبتلا به بیمارى عصبى یا قلبى یا نقرس یا سنگ کلیه هستند باید از مصرف آن پرهیز نمایند، سبب ضعف عمومى بدن مىشود، در گرممزاجان باعث پایین آمدن حرارت غریزى مىگردد، باعث ضعف دستگاه گوارش و سستى معده و کم شدن ترشحات معده مىگردد، مصرف زیاد آن ایجاد یبوست مىکند و ایجاد سیست در پستان را در برخى زنها افزایش مىدهد و کمخونى ایجاد مىکند، انسان را مبتلا به تهایسم مىکند یعنى نبض تند مىزند و مرکز خواب را در هیپوتالاموس مغز از حالت طبیعى خارج مىکند.(۲)
مضرّات احتمالى چاى
۱٫ چاى دندانها را لکهدار و سیاه مىکند.
۲٫ در چاى ترکیباتى از جمله کافئین وجود دارد که احتمال مبتلا شدن به بیمارى ایجاد سیست «۱» در پستان را در برخى زنها افزایش مىدهد، البته این موضوع هنوز کاملا و صددرصد تأیید نشده است. مقدار کافئین در برگهاى چاى زیاد است ولى در یک فنجان مایع چاى دمشده ثلث یک فنجان قهوه کافئین وجود دارد. کافئین از محرکهاى سیستم اعصاب مرکزى است.
۳٫ چاى ترشح اسید معدى را تحریک مىکند بنابراین براى اشخاصى که زخم معده دارند توصیه نمىشود ولى آن را مىتوان با کمى شیر و شکر مخلوط کرد. ولى باید توجه کرد که شیر برخى از ترکیبت مفید چاى نظیر تاننها را خنثى و بىاثر مىکند.
۴٫ افراط در خوردن چاى ممکن است جذب آهن آلى از خوراکىهاى گیاهى را متعسر سازد و موجب کمخونى شود. بخصوص در مورد اطفال توصیه مىشود که زیاد چاى نخورند تا مبادا موجب کمخونى آنها شود.
۵٫ افراط در خوردن چاى یعنى در حدود ۲ لیتر در روز ممکن است ایجاد یبوست نماید.(۳)
منبابع:
۱-دائره المعارف بزرگ طب اسلامى، ج۲، ص: ۲۸۷
۲-اسرار گیاهان دارویى، ص: ۳۸۹
۳- معارف گیاهى، ج۲، ص: ۳۰۸