تاثیر فصل زمستان بر تغذیه و بهترین مواد غذایی برای فصل زمستان از منظر طب سنتی
چه غذاهایی برای فصل زمستان مناسب است:
در زمستان مى توان از غذاهاى غلیظ و قوى بیشتر استفاده نمود چرا که حرارت میل به باطن دارد بسبب آنکه ضدش که سرما باشد باعث گریز حرارت بدن به داخل مى گردد.
انواع خورشت ها و آبگوشت ها برای زمستان مفید هستند
سعی شود در غذاها و سوپ های زمستانه بیشتر از نخود و گوشت قرمز استفاده شود
گوشت گوسفند و خروس بهترین گوشت برای مصرف در زمستان هستند
بهترین صبحانه برای زمستان ارده و عسل, شیره انگور, شیره توت و خرما,عسل با خامه و سرشیر, کره بادام زمینی و کره فندق و گردو ,کنجد بوداده و عسل, تخم مرغ می باشد
غذا های مضر در فصل زمستان:
در زمستان به شدت باید از مصرف دوغ, ماست, شیر, پنیر, ماهی, قارچ و پرهیز کرد
بیمارى هاى سرد بلغمى و سوداوى که از تغلیظ بلغم و مواد دیگر رسوب کرده اند بسیار زیاد مى شود. دوران سختى است براى سالمندان چرا که اخلاط بلغمى بدن را بشدت احاطه مى کند و بیمارى هاى عفونى دستگاه تنفسى و گلودردهاى چرکین و سینوزیت و ذات الجنب و ذات الریه مطرح مى شوند. اکثر ناراحتى ها براى پیرسالان از تجمع شدید اخلاط بلغمى و محبوس شدن آنها بوجود مى آیند.
میانسالان و جوانان از سرماى زمستان آسیبى نمى بینند. روشهاى پاکسازى بلغم در زمستان مى تواند به تنظیم مزاجى پیران کمک کند. داروهاى گرم و بلغم زدا مى تواند بسیارى از این اخلاط بیمارى زا را خارج نماید. خونگیرى در این فصل نمى تواند کارى از پیش ببرد و در اکثر موارد به زیان خواهد بود مگر در مورد کسانى که حتى در سنین بسیار بالا گرماى صفراوى و خونى بدنشان را کاملا احاطه کرده و در اختیار گرفته باشد. این حالت (گرم مزاجى) در مورد کسانى که موارد پاکسازى و راههاى ایجاد طول عمر را طى کرده باشند مفید مى باشد. در این صورت اکثر افراد با بدنى آماده و دور از اخلاط وارد فصل بهار مى شوند و به سلامت این فصل پر نشاط را خواهند گذراند.
تمام مطالب در سایت بوعلی باب سلامتی زیر نظر متخصصین طب سنتی می باشد
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی