مخمر آب جو، نوعى قارچ تک سلولى است, مخمر آب جو ماده مقوى و مغذى و داراى ترکیب شیمیایى جالبى است و از نظر مواد معدنى و ویتامینها و مواد ازته بسیار غنى است.
به گزارش بوعلی باب سلامتی, یوسف اصغری کارشناس طب سنتی درباره ارزش غذایی مخمر جو اظهار داشت: مخمر آب جو ماده مقوى و مغذى و داراى ترکیب شیمیایى جالبى است و از نظر مواد معدنى و ویتامینها و مواد ازته بسیار غنى است. این کارشناس طب سنتی افزود:مخمر آب جو علاوه بر مواد معدنى و ویتامینها داراى گلیکوژن و همىسلولوز مىباشد و ضمنا داراى مواد چرب شامل گلیسریدها و استرولها بوده و مقدار زیادى نوکلئو آلبومین در آن یافت مىشود.
وی افزود: پروتیدها از جمله فسفوپروتئین و زیموکازئین و سرویزین یا آلبومین حقیقى نیز از موادى است که در مخمّر آب جو وجود دارد
مخمر آب جو مىتواند مواد قندى و هیدراتهاى کربن را تخمیر کند و در جریان تخمیر نشاسته حاصل مىشود.
عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران در ادامه این مطلب افزود:مخمر آب جو یک منبع غنى و غلیظ از پروتئین درجه ۱ و انواع ویتامینهاى B است. علاوه بر این، مخمر آب جو منبع خوبى براى مواد معدنى، آهن و فسفر است.
یوسف اصغری در ادامه افزود: مخمر آب جو از نظر ارزش غذایى آنچنان قوى است که اغلب به عنوان مکمل رژیمهاى غذایى توصیه مىشود.
وی ادامه داد: مخمر آب جو در بیمارى قند، سل، سرطان، کمخونى و ناراحتىهایى که منشأ آنها کمى ویتامین B در بدن باشد و رفع جوش و کورک و بسیار مفید است
آیا از نظر شرعی حرام نیست؟
مخمر آب جو کاملا حلال می باشد و روش تهیه ان به صورت زیر می باشد
طرز تهیه: خمیر تازه جو را با آب سرد مىشویند، این شستشو را کمى ادامه مىدهند تا آبى که از شستشوى خمیر به دست مىآید کاملا صاف و زلال شود و آنچه که از خمیر باقى مىماند را گرفته و فشار مىدهند تا باقیمانده آب داخل آن کاملا خارج شود سپس آن را در گرماى سى درجه سانتیگراد خشک مىنمایند، به این ترتیب مخمر خشک با بوى مطبوع و طعم کمى تلخ و رنگ خاکسترى روشن به دست مىآید.
واقعا ممنون از پشتیبانی و راهنمایی های خوبتون.سایتتون حرف نداره
فوق العادست
برای افراد لاغر بسیار مناسب می باشد زیرا اشتها را افزایش می دهد و اینکه چون در ایران نان با کیفیت ( سبوس دار و غیره ) کم مصرف می شود گزینه مناسب است