سرخط خبرها

خواص سرکه

خواص درمانی سركه

‌سركه از جمله فرآورده‌های طبیعی است كه مصرف خوراكی و دارویی داشته و بیشترین كاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد.

یك لیوان سركه 33 ‌كالری انرژی دارد و سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنیاست.

مصرف سركه در انواع ترشی ‌ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم‌دهندگی، تحریك اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌كند.

serke

از سوی دیگر، سالادهایی كه با ترشیجاتی نظیر سركه طعم می‌گیرند، سالم‌ترین و مغذی‌ترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعم‌ها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل كاهو، هویج، خیار وگوجه‌فرنگی می‌شوند. از این رو استفاده از سركه در تهیه سالادهای فصل توصیه می‌شود.

فواید سلامتی:

– استفاده از سركه در كنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم كمك كرده و سبب كاهش چربی و كلسترول بد خون می‌شود.

– اسید سیتریك موجود در سركه، هضم و جذب كلسیم موجود در سركه و سایر موادغذایی را آسان می‌كند و در سوخت ‌و ساز بدن موثر است.

– سركه می ‌تواند باكتری‌های مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی كه در سیستم گوارش خود با مشكلاتی نظیر: یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، می‌توانند با مصرف سركه  به رفع این مشكل بپردازند.

– سركه می‌تواند ترشح اسید معده را متعادل كرده و از بروز گاز معده جلوگیری كند.

– سركه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندان‌ها، هفته‌ای یك بار دندان‌های خود را با مسواك آغشته به سركه مسواك بزنید.

– در صورتی سركه می‌تواند در كاهش وزن تاثیرگذار باشد كه فرد از رژیم غذایی مناسبی جهت كاهش وزن پیروی كند، در غیر این صورت سركه تاثیری در كاهش وزن نخواهد داشت.

– بُخُور سركه ی رقیق شده در رفع گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی موثر است و سردردی را كه در اثر بدی هوای محیط، بخار حمام و زیادی صفرا باشد، معالجه می‌كند.

– سركه در درمان بوی عرق بدن، قارچ پا و ورم پا موثر است و می‌تواند در رفع احساس گرگرفتگی پاها تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

– سركه ضدعفونی‌كننده قوی است و می‌تواند به عملكرد سم‌زدایی كبدكمك كرده و صفرا را از بین ببرد.

– دوام سركه نامحدود است. حتی اگر بعد از مدتی كدر شود و رسوب كند، همچنان خاصیت دارد.

چه کسانی نباید سرکه بخورند

سركه برای مبتلایان به ضعف اعصاب، سرد مزاج, درد مفاصل و زخم معده مضر است.

نکته ای درباره ی سرکه های صنعتی

سركه‌ی مصنوعی(صنعتی) در مقایسه با سرکه ی طبیعی، از خاصیت چندانی برخوردار نیست. رنگ اصلی این سركه‌ها سفید بوده كه با رنگ مصنوعی كاراملی، برخی از آنها را به رنگ سركه‌های خانگی تبدیل می‌كنند.

در این سركه‌ها برای افزایش ماندگاری، از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود. بنابراین استفاده از سركه‌های صنعتی برای تهیه انواع ترشی توصیه نمی‌شود.

منبع: جام جم

همچنین ببینید

قرص گیاهی تریگلو

درمان چربی خون و سم زدایی کبد با تریگلو

درمان چربی خون و سم زدایی کبد با تریگلو قرص گیاهی تریگلو Triglow قرص تریگلو …