سرخط خبرها
خانه / اخبار روز طب سنتی / دانستنی های طب سنتی شماره ۳

دانستنی های طب سنتی شماره ۳

دانستنی های طب سنتی شماره ۳
در این مقاله شما را با دانستنی های بسیار آموزنده و علمی طب سنتی آشنا می کنیم

دانستنی های طب سنتی در مورد کاهوها:
۱- کدام‏یک از انواع کاهوهاى زیر داراى مقدار بیشترى ویتامین‏C و بتاکاروتن‏ هستند: کاهوى ایرانى با برگ‏هاى دراز و شل یا کاهوى کروى شکل پیچ با برگ‏هاى پیچیده؟
کاهوى نوع ایرانى با برگ‏هاى شل و سبز تیره داراى مقدار بیشترى ویتامین‏C و بتاکاروتن است.
به ‏طور کلى هرچه برگ هاى کاهو سبزتر باشد، بیشتر داراى دو ماده فوق است و کاهوى ایرانى با برگ‏هاى سبز تیره تا حدود ده برابر بیشتر از کاهوهاى پیچ کروى‏ شکل از این مواد مفید دارند.

دانستنی های طب سنتی
دانستنی های طب سنتی
دانستنی های طب سنتی در مورد نفخ زیاد نخود و لوبیا :
۲- براى اینکه با خوردن نخود و لوبیا نفخ زیاد ایجاد نشود کدام‏یک از روش‏هاى زیر مؤثر است؟
الف) هنگام پختن، یک قاشق سوپ‏خورى نمک به آب اضافه کنیم.
ب) آنها را چند ساعت قبل از پختن خیس نموده، آب‏ خیس کرده را دور بریزیم.
پ) نخود و لوبیاى پخته را با سالاد مصرف کنیم.
حبوبات (نخود و لوبیا) را باید چند ساعت قبل از پختن خیس نموده و آب خیس کرده آن را قبل از پختن دور ریخت. این عمل مقدار زیادى از هیدرات‏هاى کربن آنها را که موجب نفخ مى‏ شود حذف مى‏ کند.

دانستنی های طب سنتی در مورد ارزش غذایی نخود:
۳- آیا میدانید از لحاظ ارزش غذایی نخود و پسته با هم برابر هستند
و هر فرد باید در طی هفته یک الی دو بار فراورده نخود باید مصرف کنند
نخود برای تقویت قوای جنسی و جسمی بسیار مفید می باشد
نخود باعث استحکام استخوان می شود برای همین در طب سنتی برای درد کمر مصرف آن توصیه می شود
بهترین روش برای مصرف نخود آبپز در آبگوشت است

دانستنی های طب سنتی در مورد افراط در خوردن قهوه:
۴- شواهد علمى نشان مى‏دهد که افراط در خوردن قهوه:
الف) ممکن است ایجاد سرطان لوز المعده نماید.
ب) ممکن است ایجاد ناراحتى خوش‏خیم در سینه زنان نماید.
پ) احتمال خطر حمله ‏هاى قلبى را افزایش دهد.
ت) ولى اگر به مقدار معتدلى خورده شود عوارض فوق را ندارد.
نظر شما چیست؟
بله صحیح است. اگر قهوه به افراط خورده شود خوب نیست ولى اگر قهوه به مقدار معتدل (حد اکثر روزانه ۲ فنجان) خورده شود با احتمال زیاد در اغلب اشخاص عوارض سوئى ندارد، بخصوص اگر با کمى شیر مخلوط شود.

دانستنی های طب سنتی در مورد ماکارونى:
۵- آیا صحیح است که ماکارونى تازه تولیدشده بهتر از ماکارونى کهنه و مانده است و ماکارونى‏ اى که مخلوط با اسفناج تهیه شود مغذى‏ تر از ماکارونى ساده است؟
خیر درست نیست، البته درصورتى ‏که بیش از حد مجاز نمانده باشد. ممکن است ماکارونى تازه و یا ماکارونى مخلوط با اسفناج به دلیل ذائقه شخصى ترجیح داده شود.

دانستنی های طب سنتی در مورد ویتامین‏هاى :
۶- مصرف زیاد کدام‏یک از ویتامین‏هاى زیر، تولید انرژى مى‏ نماید؟
الف) ویتامین‏B 21 ب) ویتامین‏C پ) ویتامین‏D ت) هیچ‏کدام
هیچ ‏یک از ویتامین‏ها از نظر اصولى انرژى‏ زا نیستند. اصولا انرژى از سوخت ‏و ساز هیدرات‏هاى کربن و پروتئین‏ها و چربى ‏ها حاصل مى‏ شود. البته اگر کسى در اثر کمبود ویتامین‏B 21 مبتلا به کم‏ خونى باشد، مصرف ویتامین‏B 21 – به‏ طور غیر مستقیم- انرژى ‏زا خواهد بود. توجه شود که به‏ طور کلى مصرف زیاد ویتامین‏ها خوب نیست. و مانند هر کارى، در مصرف ویتامین‏ها نیز باید اعتدال رعایت شود و فقط در موارد ضرورى، به مقدار لازم و طبق نظر متخصص و پزشک خورده شود.

دانستنی های طب سنتی در مورد کلسترول گوشت قرمز:
۷- آیا صحیح است که اگر با دقت تمام لایه ‏هاى چربى آشکار گوشت قرمز قبل از مصرف گرفته شود و پوست مرغ نیز خورده نشود مقدار زیادى از کلسترول این انواع گوشت کاهش مى‏ یابد؟
کلسترول در گوشت پرچربى و کم‏ چربى در هر دو وجود دارد و به‏ طور کلى کلسترول در سلول‏هاى نسوج جانوران و فرآورده‏ هاى حیوانى نظیر کره، تخم‏ مرغ، شیر و … موجود است. ولى به‏ هرحال توصیه مى‏ شود که حتى الامکان تمام چربى ‏هاى آشکار گوشت برداشته شود زیرا این کار براى کاهش کالرى و کاهش چربى اشباع شده، و در نهایت براى کاهش مقدارى از کلسترول مفید است.
مصرف چربى‏ هاى اشباع شده، نظیر چربى‏ هاى گوشت قرمز و شیر و تخم ‏مرغ و مغز و …، کلسترول خون را حتى بیشتر از خوراکى ‏هاى داراى کلسترول افزایش مى‏ دهد. افزون بر آن، برداشتن پوست مرغ، علاوه بر کاهش چربى، براى عدم افزایش اسید اوریک نیز مؤثر است.

دانستنی های طب سنتی در مورد گریب‏ فروت:
۸- معمولا گریپ ‏فروت توسرخ در بازار گرانتر از گریب‏ فروت معمولى است. آیا گریپ‏ فروت توسرخ مغذى‏ تر است؟
بله. البته گریپ ‏فروت با گوشت زرد و گریپ‏ فروت با گوشت قرمز هر دو از نظر مقدار کالرى و ویتامین‏ها یکسان هستند. ولى گریپ ‏فروت توسرخ ۴۰ برابر بیشتر از گریپ‏ فروت با گوشت‏ زرد، بتاکاروتن دارد.

دانستنی های طب سنتی در مورد ویتامین‏C:
۹- کدام‏یک از مواد زیر ویتامین‏C بیشترى را براى بدن تأمین مى‏کنند؟
الف) یک پیمانه آب پرتقال (در حدود ۲۲۰ گرم) ب) نیم پیمانه کلم بروکلى خرد شده پ) یک سیب ‏زمینى کباب‏ شده متوسط با پوست.
مواد ذکر شده در بندهاى الف و ب.
به‏ طور کلى آب پرتقال و کلم بروکلى و سیب ‏زمینى هر سه داراى ویتامین‏C قابل ملاحظه ‏اى هستند. با این تفاوت که در هر ۱۰۰ گرم آب پرتقال تازه و در هر ۱۰۰ گرم کلم بروکلى تازه در حدود ۴۰ تا ۶۰ میلى‏گرم ویتامین‏C وجود دارد، در حالى که سیب ‏زمینى در این حد ویتامین‏C ندارد. مقدار ویتامین‏C موجود در ۱۰۰ گرم آب پرتقال و یا ۱۰۰ گرم کلم بروکلى، در حدود میزان لازم روزانه براى یک شخص بالغ است. ولى در ۲۰۰ گرم سیب ‏زمینى در حدود ۴۰ درصد مقدار مورد نیاز روزانه یک شخص بالغ ویتامین‏C یافت مى‏ شود؛ یعنى در حدود ۲۴ میلى‏ گرم ویتامین‏C .

دانستنی های طب سنتی در مورد کاهش کلسترول :
۱۰- اگر قصد دارید کلسترول خون خود را کاهش دهید، مصرف کدام‏یک از مواد زیر بیشتر در تحقق این هدف مؤثر است؟
الف) نخود رسمى ب) لوبیا سفید
پ) آرد و سبوس یولاف ت) جرم گندم‏
ث) سبوس گندم‏
نخود و لوبیا و اغلب لگوم‏ها و همچنین یولاف، منبع سرشارى از الیاف گیاهى یعنى فایبر قابل حل در آب هستند که اگر به‏ طور مرتب و منظم مصرف شوند براى کاهش کلسترول بسیار مؤثرند. جرم گندم و سبوس گندم داراى فایبر غیر محلول در آب هستند که چندان در کاهش کلسترول اثر ندارند، ولى مصرف آنها ممکن است خطر ابتلاى به برخى از انواع سرطان‏ها از جمله سرطان کولورکتال را کاهش دهد و عمل دفع را نیز منظم و تسهیل نماید.

دانستنی های طب سنتی در مورد مقدار چربى خوراکى :
۱۱- کدام‏یک از خوراکى ‏هاى زیر از نظر مقدار چربى قابل ملاحظه هستند؟
الف) زیتون ب) انجیر خشک‏
پ) برنج ت) آووکادو
زیتون و آووکادو از نظر مقدار چربى قابل ملاحظه هستند و برنج اصولا چربى ندارد و انجیر نیز مانند سایر میوه ‏هاى خشک مقدار ناچیزى چربى دارد و فقط از نظر مقدار کالرى قابل توجه است.

دانستنی های طب سنتی در مورد اسید چرب ترانس :
۲۱٫ کدام‏یک از مواد زیر بیشترین مقدار اسید چرب ترانس‏ را دارند؟
الف) مارگارین سفت ب) مارگارین شل‏
پ) کره‏
اصولا اسیدهاى چرب ترانس که نظیر چربى ‏هاى اشباع شده، کلسترول خون را بالا مى ‏برند، وقتى ایجاد مى ‏شوند که کارخانه‏ ها، روغن صنعتی شل را به منظور تهیه روغن‏ هاى سفت، هیدروژنه مى‏ کنند. این عمل به این دلیل انجام مى‏ شود که روغن سفت هیدروژنه که در شیرینى ‏پزى به‏ کارمى ‏رود، بیشتر تهیه شود؛ زیرا خریدار بیشترى دارد، انسجام بیشترى به شیرینى مى‏ دهد و علاوه بر آن، طول مدت نگهدارى شیرینى و مواد غذایى تجارتى بسته ‏بندى شده را بیشتر مى‏ کند. هر قدر بخواهند روغن صنعتی شل بیشتر سفت شود باید آن را بیشتر هیدروژنه کنند تا حدى که به کلى از نظر تعداد هیدروژن در مولکول‏ها اشباع شود. ضمنا هرچه روغن صنعتی بیشتر هیدروژنه شود، مقدار بیشترى اسیدهاى چرب ترانس مضر در آن ایجاد مى‏ شود. بنابراین بین سه ماده مورد پرسش، مارگارین سفت، بیشترین مقدار اسیدهاى چرب ترانس را دارد.

تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت

همچنین ببینید

دانستنی های طب سنتی

دانستنی های طب سنتی شماره ۲

دانستنی های طب سنتی شماره ۲ در این شماره از دانستنی ها شما را با …