تقویت کبد در طب سنتی
اگر میل دارید که کبد را تقویت کنید ضمن اینکه از خوردن غداهای فست فود, کنسرو شده, قرص های شیمیایی, اسفناج و چربى ها پرهیز مى کنید از خوراکى هایى که کبد را تقویت مى کنند بیشتر استفاده کنید
خوراکى هایى تقویت کبد در طب سنتی:
مانند: آب کدو، آب خرفه، آب انار، آب خیار، آب کاسنى تازه، آب جوشاندهى کاسنى، عرق کاسنى، لعاب اسفرزه، شربت لیمو، شربت سکنجبین، سکنجبین به لیمو، عرق خارخاسک، شیرهى چهارتخمه، روغن زیتون، آب سیب درختى، جوزبویا، انجیر، به شیرین و خام، زیره ى سیاه، شوید، عرق شاهتره، تخم گشوث، عرق بادرنجبویه، عرق سنبل الطیب، ترنجبین، ماءالشعیر، شربت غوره، آب عناب، آب زرشک، شربت زرشک.
نسخه های تقویت کبد در طب سنتی:
نیم ساعت فبل از غذا یک فنجان عرق پاپارا سیکوریا با عرق کاسنی مخلوط کرده و میل شود این نسخه قویترین تقویت کننده کبد می باشد
براى اینکه کبد تقویت شود بهتر است هربار اترج، تمر هندى، تخم کشوث و تخم ترشک را مخلوط بجوشانید و آب آن را با آب انار مخلوط و به تدریج بنوشید.
براى تقویت کبد تباشیر هندى و گل محمدى از هرکدام ۵ مثقال، تخم کاسنى و تخم خرفه از هرکدام ۳ مثقال، ریوند چینى و تخم کرفس از هرکدام ۲ مثقال همه را مخلوط کنید و بجوشانید. آب آن را صاف کنید و مقدارى ۴ تخمه (تخم خیار، تخم گرمک، تخم هندوانه و تخم کدو) را بکوبید و در آن شیره بکشید، مقدارى از آن را صبح ناشتا و بقیه را به تدریج میل فرمایید.
براى تقویت کبد تباشیر هندى کوبیده شده، آب جوشاندهى ریشه ى کاسنى، لعاب اسفرزه و سکنجبین را مخلوط کنید و به مرور میل فرمایید.
براى تقویت کبد نعناع خشک، ریوند چینى، انیسون، اسارون، تخم کرفس، قسط شیرین و قردمانا را مخلوط کنید و نرم بسایید. هر روز کمى از آن را با مقدارى سکنجبین مخلوط کنید و بخورید.
براى تقویت کبد اقاقیا، صندل سرخ و صندل سفید از هرکدام ۱۰ گرم، ریشهى انجبار ۴۰ گرم همه را نرم بسایید و هر روز صبح، ظهر و شب هر مرتبه یک قاشق شربتخورى از آن را در دهان بریزید و با آب بخورید.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت