درمان رماتیسم در طب سنتی
پژوهشگران بوعلی باب سلامتی برای درمان رماتیسم با مرور کتب طب سنتی به نتایج زیر درست یافتن
بابونه و روغن بابونه یکی از بهترین روغن های درمان رماتیسم است
بابونه براى معالجه رماتیسم و انواع دردهاى عصبى و نقرس نیز، مالیدن روغن بابونه مفید واقع مى شود.
طرز تهیه روغن بابونه در درمان رماتیسم:
براى به دست آوردن روغن بابونه باید ۲۵ گرم گل خشک بابونه را در ۱۲۵ گرم روغن زیتون مخلوط کرد و آن را مدت یک ساعت و نیم، روى آتش بگذارند تا داغ شود، سپس آن را در ظرف سربسته اى ریخته و به شدّت، تکان دهند و بعد آن را در دستگاه روغن کشی ریخته و صاف کنند هنگامى که درد روماتیسم در ناحیه اى شروع مى شود، با این روغن دست خود را آغشته و محکم به آن ناحیه مالش دهند، درد به زودى ساکت خواهد شد.
عرق رازیانه برای درمان رماتیسم:
عرق رازیانه یا آب رازیانه که از فشردن تمام قسمتهاى گیاه به دست مى آید به آب سبزى هاى دیگر به منظور تقویت اثر مدر و خاصیّت ضد رماتیسم، ضد کرم و زیاد کننده ترشحات شیر افزوده مى شود.
– روغن مرزنگوش یا مرزنجوش در درمان رماتیسم:
طرز تهیه روغن مرزنجوش در درمان رماتیسم:
صد گرم مرزنجوش خشک را کوبیده و در نیم لیتر روغن زیتون بریزید و دو ساعت ظرف آن را در ظرف دیگرى که پر از آب جوش و روى آتش است بگذارید و به هم بزنید، پس از آن با پارچه یا صافى مخصوص آن را صاف کنید در شیشه در بسته اى بریزید و حفظ کنید و هر وقت درد رماتیسم یا سیاتیک بر بدن شما غلبه کرد با دست به محل درد بمالید و چند روز که این کار کردید بهبودى محسوسى در حالت خود احساس خواهید کرد.
روغن بادام تلخ در درمان رماتیسم:
در استعمال خارجى از روغن بادام تلخ به عنوان ضماد روغن مالیدنى و پانسمان استفاده مى شود که موجب تسکین درد و بویژه در مورد میگرن، کولیک کبدى و کلیوى، رماتیسم، زیادى ترشح اسید معده دردهاى عصبى استعمال مى گردد.
درمان رماتیسم با پوست بید:
پزشکان قدیم ایران، قرنها قبل از این، به خواص ضد التهابى پوست بید آگاه بودند و آن را براى معالجه رماتیسم به کار مى بردند و پزشکان اروپا نیز به پیروى از پزشکان قدیم، پوست بید را تا اوایل قرن بیستم براى همین منظور تجویز مى کردند
شکى نیست که منافع و فواید پوست بید از نظر معالجه رماتیسم، به مراتب، بر سالیسیلات دوسود و آسپرین و یا کورتیزون ترجیح دارد
صدگیاه و هزار درمان، ص ۵۳٫
گیاهان دارویى، دکتر على زرگرى، ج ۱، ص ۶۸۰٫
نورانى، مصطفى، دائره المعارف بزرگ طب اسلامى (نورانى)، ۱۲جلد، ارمغان یوسف – قم، چاپ: اول، ۱۳۸۴ ه.ش.
مصطفوى کاشانى، سید جلال، مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى، ۲جلد، نشر شهر – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۲ ه.ش.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت