مروری بر خواص روغن های گیاهی
خواص روغن زیتون: گرم است و هرچه بیشتر گرم باشد بیشتر سک زننده و بادآورست سنگینى و سفتى و تباه شدن دیگر روغن ها را ندارد.
خواص روغن حیوانى (سمن): بالاترین ارزش خوراکى را در میان همه ى روغن ها دارد و سنگین تر از دیگر روغن هاست.
خواص روغن گردو: بسیار گرمازاست. نیروى آب کنندگى بسیار بالایى را دارد.
خواص روغن نارگیل: گرم است و گرده را گرم مى کند.
خواص روغن کرچک (خروع) : گرم و پاک کننده ى پى ها از لیزى هایى است که در آنها گرفتار مى شوند.
خواص روغن بادام: میانه است. براى سینه و شش و پیش آبدان و گرده خوب است. در فرو روندگى کند است.
خواص روغن ترب: گرم و نرم کننده و آب کننده است و براى درد گوش از هواى فشرده و سرما سودمند مى باشد.
خواص روغن بان : گرم و نرم کننده است.
خواص روغن سوسن: گرم است، آرام و نرم کننده ى پى هاست، براى بیمارى هاى زهدان نیز سودمند است.
خواص روغن نرگس: نیز اینچنین است.
خواص روغن بنفشه: سرد و خواب آور است.
خواص روغن نیلوفر: نیرومندتر از بنفشه است.
خواص روغن کدو: مانند آنهاست و نیز براى گرما و شب زنده دارى (بى خوابى) خوب است.
خواص روغن گل سرخ: سرد است، براى سردرد و بیمارى هاى از گرمى در سر خوب است.
همه روغنها با از آنچه گرفته مى شود، نسبتى دارند.
خواص روغن کست (قسط): گرم است و پى ها را گرم مى کند و براى کرختى و لرزه (رعشه) خوب است.
خواص روغن سنبل : گرم است. اگر روى شکمبه ى سرد مالیده شود براى آن خوب است.
خواص روغن مصطکى: اگر بخشى از داروهاى مالیدنى روى شکمبه باشد، براى شکمبه ى سرد، نیکوست.
خواص روغن آس: سرد است و نیروبخش موهاست.
خواص روغن همیشه بهار (خیرى): گرم است و نرم کننده و آب کننده است به ویژه زرد رنگ آن.
خواص روغن بلسان: بسیار گرم است، خردکننده ى سنگ و کمک کننده ى به باردار شدن است.
منبع: رازى، محمد بن زکریا – مترجم: ذاکر، محمد ابراهیم، المنصوری فی الطب (ترجمه)، ۱جلد، دانشگاه علوم پزشکى تهران – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۷ ه.ش.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت