گشنیز درمان کننده نفخ معده
طبیعت گشنیز : سرد و خشک است.
ترکیب شیمیایى گشنیز: اسانس روغنى ۲۶/ ۱۹ درصد- مانى تول- کوریاندرول- فلاونوئید گلیکوزید.
خواص درمانى گشنیز:
۱- گشنیز را بخورید. تونیک و بادشکن و ضد قى و شیر افزاست، سینه را نرم مى کند و سرفه را تسکین مى دهد، سرماخوردگى و خفقان را بهبود مى بخشد، تبهاى نوبه اى و سوءهاضمه و سرخک و وسواس را درمان مى کند، سیلان اسپرم را بند مى آورد. براى زخم هاى مجارى ادرار مفید است، ضد قى و مفرّح و مقوى قلب و دماغ است، براى کرم معده و تب هاى نوبهاى مفید مى باشد.
۲- بعد از هر غذا یک قاشق قهوه خورى از آن را در یک فنجان آب جوش ده دقیقه دم کنید و بنوشید. ادرار را زیاد مى کند، براى تقویت معده مفید است و نفخ معده را برطرف مى سازد، خستگى هاى عصبى و تشنجات عصبى را درمان مى کند.
۳- آن را بو بدهید و نرم بسایید و کفلمه کنید. از خونریزى معده جلوگیرى مى کند، اسهال خونى را بند مى آورد.
۴- آن را بو بدهید بعد با تخم خرفه به اندازه مساوى نرم بکوبید و روزى سه بار هر مرتبه یک قاشق مرباخورى بخورید. اسهال طولانى و مزمن را بند مى آورد، ورم روده بزرگ یا کولیت را درمان مى کند.
۵- آن را در دهان بجوید. بوى بد دهان و بوى شراب را از دهان مى برد.
۶- آن را بجاى تنباکو در سر قلیان بریزید و بکشید و مقدارى از آن را هم بجوشانید و سر را با آن بخور دهید بعد آبش را هم صاف نموده با شکر شیرین سازید و دو فنجان بنوشید. خارش سر را تسکین مى دهد.
۷- اگر آن را در آتش بریزید و دود آن را به سر و مغز بدهید زکام را درمان مىکند.
۸- آن را مثل غبار نرم بسایید و روى زخم بریزید. براى زخم مفید است و باعث قطع خونریزى آن مى شود، زخم هاى مجارى ادرار را درمان مى کند.
۹- آن را نرم بسایید و با سرکه خمیر کنید و بر سر بمالید. سردردى که از غلبه خون و حرارت باشد را تسکین مى دهد.
۱۰- آن را با گل برز به اندازه مساوى نرم بسایید و بر موضع بپاشید. سوزش پاى اطفال که در اثر ادرار ایجاد شده را درمان مى کند.
۱۱- آن را با گل ارمنى به اندازه مساوى بسایید و روى پنبه ریخته و شب ضماد کنید. فیستول یا نواسیر را درمان مى کند.
تذکر درمورد مصرف گشنیز: اسراف در خوردن آن باعث ایجاد فراموشى و اختلال حواس و چرت زدن و تقلیل اسپرم و ضعف نیروى جنسى مى شود، براى اشخاص مبتلا به نفس تنگى و آسم نیز مضرّ است.
مصلح تخم گشنیز: بعد از تنقیه معده و ایجاد قى، خوردن زرده تخم مرغ نیم پز با فلفل و نمک یا سوپ مرغ چاق و چرب با دارچین مى باشد.
اسانس گشنیز
ترکیب شیمیایى تخم گشنیز: مواد کوریاندرول در آن وجود دارد.
خواص درمانى اسانس گشنیز: پس از هر غذا یک تا سه قطره آن را روى یک حبه قند بچکانید و بخورید.
خستگىهاى عصبى و تشنجات عصبى و زکام و اسپاسم را درمان مىکند، در افزایش شیر مؤثر است.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
منبع: حاجى شریف، احمد، اسرار گیاهان دارویى، ۱جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۸۶ ه.ش.
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت