آویشن گیاهی كوهستانی و معطر است كه تنوع زیادی دارد. این گیاه دارای طبیعتی گرم و خشك است و از آن معمولاً به عنوان ادویه برای طعم داركردن انواع غذاها مانند پیتزا، ماكارونی، لازانیا و بعضی خوراكها استفاده می كنند.
این گیاه در كشور ما معمولاً به صورت خشك شده و پودر مورد استفاده قرار می گیرد ولی در كشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازهاش را نیز در غذا مصرف می كنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشك آن دارد.
خواص درمانی
– آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بیخوابی مفید بوده و همچنین نشاط آور است.
– آویشن خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و این به جهت وجود ماده تیمون در آن است ولی با توجه به اینكه تیمون خاصیت سمی نیز دارد، در مصرف آویشن زیاده روی نكنید.
– مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شكم ، سوءهاضمه، آسم ، سیاهسرفه، سرگیجه، سردرد و زكام توصیه می شود، برای این منظور 10 گرم آویشن را در یك لیتر آب ریخته و جوشانده آن را در طول روز میل كنید.
– اگر از درد مفاصل ، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیك در رنج هستید نیز آویشن بخورید.
– بعضیها معتقدند مالیدن جوشانده آویشن روی سر از ریزش موی سر جلوگیری می كند.
یك چهارم قاشق چایخوری پورد برگ آویشن خشك شده شامل مواد زیر است:
انرژی 8/0كیلو كالری
هیدرات كربن 0.02گرم
پروتئین 0.04گرم
چربی 0.01گرم
فیبر 0.01گرم