یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی گفت: آویشن به افزایش لطافت خون (کاهش شدید غلظت خون) و گرم شدن بدن کمک میکند که کلاً بهتر است افرادی که خونشان خیلی رقیق است یا داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند بهصورت مستمر و طولانیمدت از این گیاه استفاده نکنند.
به گزارش بوعلی باب سلامتی و به نقل از خبرگزاری تسنیم, یوسف اصغری درباره آویشن اظهار داشت: اسم اصلی گیاه آویشن در کتب طب ایرانی صَعتَر است و دارای طبیعت گرم و خشک بوده و برای افراد سردمزاج مناسب است.
این محقق و مدرس طب سنتی ادامه داد: همچنین آویشن به افزایش لطافت خون (کاهش شدید غلظت خون) و گرم شدن بدن کمک میکند که کلاً بهتر است افرادی که خونشان خیلی رقیق است یا داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند بهصورت مستمر و طولانیمدت از این گیاه یا داروهای تولیدشده از این گیاه مثل عرق آن، شربت آن و غیره استفاده نکنند.
اصغری افزود: افرادی که مزاجشان گرم هست بهصورت کلی بهتر است از این دارو برای درمان خودشان استفاده نکنند, آویشن انواع بسیاری دارد که بهصورت کلی میتوان به دو دسته بستانی (باغی) و جبلی (کوهی) اشاره کرد.
وی گفت: آویشن کوهی از آویشن باغی خیلی گرمتر و خیلی خشکتر است لذا افراد گرم و خشک بهتر است در صورت نیاز از باغی آن استفاده کنند.
این محقق و مدرس طب سنتی ادامه داد: عمدهترین نشانه آویشن کوهی باریکی برگهای آن و تلختر بودن آن است که از لحاظ اثرات میتوان گفت که قدرت آویشن کوهی در رفع عفونتها و گرم کردن بدن بسیار بیشتر از آویشن باغی است.
اصغری یادآور شد: از سایر خواص آویشن میتوان به بازکننده انسدادها (مثل تنگی مجاری تنفسی، تنگی حالب، انسدادات کبدی و …)، لاغر کننده و خشک کننده بدن و اعضا (چه بهصورت موضعی، چه بهصورت خوراکی)، تحلیل کننده بادها (ضدنفخ) و بلغم (از بین برنده بلغم عضوی و کلی) اشاره کرد.