خانه / اخبار روز طب سنتی / رژیم غذایى شخص روزه ‏دار

رژیم غذایى شخص روزه ‏دار

رژیم غذایى شخص روزه ‏دار در ماه رمضان
امساک در غذا خوردن، در مدت زمانى محدود، یکى از خواص ویژه روزه ماه رمضان مى ‏باشد که در سلامت شخص تأثیر خاصى دارد. عدم آگاهى به تغذیه ‏ى صحیح در ماه مبارک رمضان و پرخورى در ساعات افطار و سحر نه تنها مفید واقع نمى ‏شود، بلکه به سلامت شخص روزه‏ دار لطمه مى ‏زند. شخص روزه‏ دار باید از پرخورى هنگام سحر و یا افطار و از خوردن غذاهاى سنگین و سرخ کرده پرهیز کند.

غذاهاى مناسب هنگام سحر در ماه رمضان:
خرما، پنیر، نان گندم خالص، کره، انواع سوپ‏ها، خامه، ماست، شیر، میوه‏ ها و سبزى‏ ها، حبوبات، چاى کمرنگ، چاى سبز، قهوه، آب‏میوه، گوشت مرغ کباب شده، اقسام دانه‏ ها مثل: گردو، بادام، پسته، فندق و کنجد و مغز تخم آفتابگردان مى‏ باشد.

براى افطار ابتدا بهتر است روزه را با مویز یا خرما باز کرد، سپس آشامیدنى ملایمى مثل شیر، چاى بسیار کمرنگ ولرم و یا آشامیدنى‏هایى که زیاد گرم و یا سرد نباشند استفاده کرد.

هرگز هنگام افطار آب سرد ننوشید

غذاهاى مجاز روزه دار هنگام افطار:
انواع سوپ‏ها، فرنى، گوشت مرغ، ماهى یا گوشت گوسفند کباب شده، برنج به مقدار کم، گوشت آب‏ پز با پوره ‏ى سیب‏زمینى، انواع سبزى‏ها و میوه‏ ها، شیر، تخم‏ مرغ آب‏ پز، پنیر، ماست، خوراک عدس، چلو خورش کم‏ چربى به مقدار کم و خوراک گوشت و سبزى با استفاده از سبزى‏هاى تازه و انواع سالادها مى ‏باشد.

آشامیدن آب زیاد بین غذا و یا زیاده‏ روى در مصرف آب در فصل تابستان به منظور رفع عطش مجاز نمى‏ باشد، بلکه بهتر است آب مورد نیاز بدن را با استفاده از انواع میوه‏ ها مثل، هندوانه، لیمو، گلابى و انگور که آب آنها به تدریج جذب مى‏ شود تأمین کرد

منبع:
دانشنامه طب اهل بیت علیهم السلام