مقایسهاى میان حجامت، فصد و زالو
حجامت , فصد و زالو درمانی گرچه هرکدام از شیوههاى فوق در مواقعى تنها راه منحصربهفرد بوده و به عبارت دیگر نمىتوان به جاى رگ زدن، حجامت کرد و یا زالو نمىتواند جاى حجامت را بگیرد اما در مجموع و در یک مقیاس کلى که در اکثر مواقع چنین است، در خونگیرىها زالودرمانى از شیوههاى دیگر مؤثرتر بوده و از این لحاظ حجامت از لحاظ جنبه پیشگیرى نظیر ندارد.
خون درمانى یکى از پایه هاى محکم و یکى از شیوههاى اساسى درمان و علاج دردها و بیمارىهاست. چه در پیشگیرى و چه در علاج هرگز درمانها بدون خون درمانى کامل نخواهد شد. طب جدید متأسفانه از اهمیت این فن غافل بوده است.
پزشکان و محققان دلسوز باید به این مهم توجه شایان مبذول دارند و خوندرمانى را به عنوان یکى از شیوههاى موفق طب ایرانى، اسلامى، کشور عزیزمان مطرح کرده و آن را از پیرایههاى قرن حاضر پاک کنند، با تحقیق و بررسى عالمانه نقاط قوت آن را برشمارند و نقاط ضعف آن را تقویت نمایند. متأسفانه طب وارداتى غربى با کمرنگ جلوه دادن خوندرمانى ایرانیان ضربات جبرانناپذیرى به طب سنتى کشورمان وارد آورد و از این رهگذر شوم جان بسیارى از مردم و بیماران در یک صد سال گذشته در معرض مرگ و نیستى قرار گرفت و رنج و الم بسیارى از مردم ادامه یافت و سیطره بیمارىهاى خانمانسوزى چون سکته و سرطان و غیره بر کانونهاى گرم خانوادهها گسترده شد. حال که اشتباهات طب جدید یکى پس از دیگرى برملا مىشود و ابرهاى تیره و تار از مقابل خورشید درخشان طب ملى کشورمان کمکم به کنار مىروند بر همه اندیشمندان و آزاداندیشان کشورمان است که جانمایههاى طب ملى اسلامى کشورمان را در معرض تحقیق و کاربرد جهانیان قرار داده و از جمله خون درمانى را به عنوان برگى از افتخارات ایرانیان در کتاب پزشکى جهان رقم بزنند.
ان شاء ا …
و السلام
چاپ دوم- فروردین ماه ۱۳۸۶
سید محمد موسوى
منابع:
موسوى، محمد، مجموعه پیک شفا، ۱۲جلد، کانون پژوهش – اصفهان، چاپ: دوم، ۱۳۸۸ ه.ش.