خانه / اخبار روز طب سنتی / اطریفل اسطوخودوس‏ و انواع اطریفل

اطریفل اسطوخودوس‏ و انواع اطریفل

اطریفل اسطوخودوس‏ یکی از انواع اطریفل است
خواص قرص اطریفل اسطوخودوس:
اطریفل اسطوخودوس در درمان مالیخولیا مصرف می شود
اطریفل اسطوخودوس برای درمان برص و بهق مصرف می شود

قرص اطریفل اسطوخودوس
قرص اطریفل اسطوخودوس
اطریفل اسطوخودوس مقوی مغز است
قرص اطریفل اسطوخودوس تنقیه اخلاط بلغمیه و سوداویه می باشد
قرص اطریفل اسطوخودوس ضد افسردگی و مقوی اعصاب می باشد

مواد تشکیل دهنده اطریفل اسطوخودوس ساخت شرکت داروسازی نیاک:
هلیله زرد, هلیله سیاه, هلیله کابلی,بلیله, آمله, اسطوخودوس, سنا, تربد و بسفایج می باشد

مقدار مصرف قرص اطریفل اسطوخودوس شرکت داروسازی نیاک:
۳ بار در روز و هربار ۲ عدد قرص اطریفل اسطوخودوس و یا طبق دستور پزشک

تداخل دارویی قرص اطریفل اسطوخودوس:
تا کنون تداخلی گزارش نشده.

عوارض جانبی قرص اطریفل اسطوخودوس:
احتمالا ایجاد کرامپ شکمی و لینت مزاج وجود دارد

موارد منع مصرف قرص اطریفل اسطوخودوس:
در صورت وجود حساسیت شناخته شده به هر یک از اجزای فرآورده.

مصرف قرص اطریفل اسطوخودوس در بارداری و شیردهی:
طبق نظر پزشک مالج, به هر حال ایجاد دلپیچه وجود دارد

بسته بندی قرص اطریفل اسطوخودوس:
قرص در بسته بندی ۱۰۰ عددی.

نسخه اطریفل اسطوخودوس در کتب طب سنتی:
دسته اول: اسطوخودوس (۱۰۰ گرم)، افتیمون (۱۰۰ گرم)، آمله خشک (۱۰۰ گرم)، بسفایج «اضراس الکلب» (۱۰۰ گرم)، پوست بلیله (۱۰۰ گرم)، پوست هلیله زرد (۲۰۰ گرم)، گل سرخ (۱۰۰ گرم)، سنا (۱۰۰ گرم)، هلیله سیاه (۱۰۰ گرم).
دسته دوم: منقّى (۱۰۰ گرم)، شکر سفید (۳۰۰ گرم)، جوهر لیمو (۳ گرم) و روغن گاو (۱۲۰ گرم).

طرز ساخت اطریفل اسطوخودوس:
۹ ادویه دسته اوّل را کوبیده الک نموده، پودر شده سپس با روغن آن را خمیر مى‏کنند.
سپس مویز منقّى را در آب خوب شسته و آن را در یک لیتر آب جوشانده تا خوب نرم شود، بعد از این که سرد شد آن را در آب له نموده سپس آن را صاف کرده بعد شکر سفید و جوهر لیمو را به آن اضافه نموده و دو لیتر آب بر آن ریخته که مجموعا سه لیتر آب مى‏ شود.
سپس بر روى حرارت قرار داده و مثل شربت آن را مخلوط نمایند تا قوام شود به طورى که از شربت سفت‏تر شود، بعد آن را از حرارت پایین آورده وقتى که نیم گرم شد ۹ ماده اوّلى را که پودر شده است را کم کم بر آن اضافه کرده و آن را خوب به هم مى‏زنند، و معجون را در ظروف قرار مى‏ دهند.

مقدار خوراک اطریفل اسطوخودوس: قبل از خواب ۵ تا ۱۰ گرم همراه با ۶ میلى لیتر آب.

پرهیز: از ترشى باید پرهیز نمود.

فوائد اطریفل اسطوخودوس:
تصفیه کننده اخلاط دماغ، مقوّى معده و روده و نافع زکام کهنه مى‏باشد.
استعمال مسلسل آن حافظ سیاهى مو است، و اگر سفیدى مو به سبب نزله و زکام باشد نافع آن است.

اطریفل‏
اطریفل معرّب تریپل است به معنى سه میوه که منظور بلیله، هلیله و آمله مى‏ باشد که‏ در این نسخه سه میوه فوق حتما باید باشد.

نسخه‏ هاى اطریفل انواع مختلفى دارد که نفع مخصوص در امراض دماغ، بینى، گوش و چشم دارد. نیز مقوّى معده و روده مى‏ باشد. مصرف زیاد آن مضر مى‏ باشد، لذا بایستى بعد از سه هفته مصرف پنج روز در مصرف آن توقّف شود، سپس دوباره شروع شود طبق دستور پزشک.

انواع اطریفل:
۱- اطریفل اسطوخودوس.
۲- اطریفل افتیمون.
۳- اطریفل دیدان (کرم).
۴- اطریفل زمانى.
۵- اطریفل سنائى.
۶- اطریفل شاهتره.
۷- اطریفل صغیر.
۸- اطریفل فولادى.
۹- اطریفل کبیر.
۱۰- اطریفل کشمشى.
۱۱- اطریفل گشنیزى.
۱۲- اطریفل مقل.
۱۳- اطریفل مقوّى دماغ.
۱۴- اطریفل ملیّن.
۱۵- اطریفل مندى (کمادریوس).

طریقه ذخیره اطریفل:
بایستى در ظروف شیشه‏اى، چینى و گلى نگهدارى شود و در ظروف فلزى هرگز نگهدارى نشود.
استعمال اطریفل :
اطریفل را بایستى بعد از چهار یا پنج روز که از ساخت آن گذشته مصرف نمود.

منابع:
۱- شرکت دارو سازی نیاک گرگان
۲- دائره المعارف بزرگ طب اسلامى، ج‏۶، ص: ۱۸۸