عوامل بسيارى مىتوانند در ايجاد جوش صورت دخالت داشته باشند كه يكى از آنها بدى تغذيه مىباشد. به كار بردن رژيم غذايى ذيل، در بهبود جوش صورت مؤثر است.
پرهیزات غذایی جهت درمان جوش صورت:
غذاهاى مجاز جهت درمان جوش عبارت است از:
انواع گوشتهاى كمچربى و سرخ نشده، غذاهاى كمچربى و تهيه شده از روغن مايع نباتى، انواع سوپها، برنج و نان سبوسدار، انواع ميوهها و سبزىها به خصوص ميوههاى حاوى ويتامين C فراوان (مثل پرتقال و ليمو و زرشك) آشاميدن آب زرشك و آب پرتقال صبح ناشتا (براى آن دسته افرادى كه مبتلا به فشار خون پايين نيستند) مايعات به ميزان 5/ 2 ليتر در روز، سالادهايى كه از جوانهى گندم و عدس و نخود و غيره تهيه شده باشد.
تغذیه كه جهت درمان جوش صورت بايد رعايت كنند عبارت است از:
اجتناب از خوردن شكلات و شيرينى، آجيل، تنقلات، بستنى و غيره …
غذاهايى كه عدهاى به آنها حساسيت دارند مثل: شير و پنير و يا سبزىهايى مثل بادنجان و گوجهفرنگى و يا تخممرغ.
ضمنا پاكيزه نگاهداشتن پوست و استفاده از لوازم آرايش بهداشتى در بهبود اين عارضه مؤثر است.
منبع:دانشنامه طب اهل بيت عليهم السلام