مشک دانه اسم دوائى است هندى و در بنگاله كثير الوجود و مشک دانه, دانهاى است كوچك به قدر عدسى و ضخيمتر از آن و اغبر مايل به تيرگى و فى الجمله شبيه به گوشماهى و با خطوط باريك و در جوف آن مغزى اندك چرب، بىطعم و رايحه غالبى دارد
خواص مشک دانه:
مشک دانه چشم را روشن گرداند
مشک دانه امراض دهان و بىمزهگى و خشكى را زايل و ثقل معده و رياح (نفخ) آن را دفع نمايد
مشک دانه جهت برص مفيد میباشد و سيلان منى(خروج غير عادى اسپرم) رادرمان میکند
و چون برگ و بيخ مشک دانه را در آب بمالند و صاف كرده با شكر بخورند قروح مجارى بول را كه سوزاك نامند نافع است
مقدار شربت (خوراك) آن تا يك درهم است (مخزن الادويه 583). امروزه در زبان عربى مشک دانه را ابو المسك، حب المسك و عنبربول مىنامند.
تهیه و تنظیم بوعلی باب سلامتی
منبع:مخزن الادويه