نقش ميوهها و سبزىها
سرماخوردگی یکی از بیماری های شایع اشت که که افراد هرساله به آن مبتلا می شوند و بهترین راه پیشگیری از سرماخوردگی استفاده از سبزیجات و میوهای مفید جهت افزایش مقاوم بدن میباشد
تحقيقات علمى نشان مىدهد كه در تعداد زيادى از ميوهها و سبزىها ماده مفيدى بنام گلوتاتيون وجود دارد كه با تحريك سيستم دفاع طبيعى بدن موجب آزاد شدن تعداد زيادى سلولهاى ويروس خوار به نام ماكروفاژ مىشوند. سلولهاى ماكروفاژ سلولهاى تخصصى ضد ويروس هستند كه ويروسها را در بند كرده، از بين مىبرند.
مواد غذايى مفید جهت سرماخوردگی:
مواد غذايى نظير آووكادو، هندوانه، مارچوبه، كدو حلوايى و گريپ فروت از منابع غنى ماده مفيد گلوتاتيون هستند. و در درجه بعد باميه، مركبات، گوجهفرنگى، سيبزمينى، گل كلم، كلم بروكلى، كلم تكمهاى، طالبى، توت فرنگى و هلو نيز منابع خوبى هستند.
نقش ویتامین c جهت جلوگیری از سرماخوردگی:
تركيب شيميايى بسيار مفيد ديگرى كه در اغلب ميوهها و سبزىهاى تازه خام وجود دارد، ويتامين C است. طى سالها در محافل پزشكى رسمى اين بحث مطرح بود كه آيا ويتامين C براى پيشگيرى سرماخوردگى مؤثر است يا خير و هنوز هم اتفاقنظر در اين بحث وجود ندارد. ولى عملا تجربه شده است كه وقتى دچار سرماخوردگى شده و ناراحت هستيد خوردن ويتامين C براى رفع علامت سرماخوردگى مؤثر است و كمك مىكند كه سرماخوردگى با سرعت بيشترى رفع شود. ويتامين C مقدار هيستامين را كاهش مىدهد. هيستامين تركيبى شيميايى است كه در بدن انسان توسط سيستم دفاع طبيعى بدن آزاد مىشود و مسئول قسمتى از علايم و ناراحتىهاى انفلوانزا از جمله احساس پرى و كوفتگى است و در عين حال به نظر مىرسد ويتامين C براى استحكام جدار سلولهاى سفيد خون كه براى مبارزه با عفونت نقش مهمى دارند خيلى مؤثر است.
محققان دانشگاه هلسينكى در فنلاند پس از بررسى گزارش نتايج 21 طرح تحقيقاتى كه ظرف چند سال انجام شده، به اين نتيجه رسيدهاند كه اگر در آغاز دوره سرماخوردگى روزانه 1000 ميلىگرم ويتامين C خورده شود علايم و ناراحتىهاى سرماخوردگى و دوره اين بيمارى 23 درصد كاهش خواهد يافت. براى اين كار بايد هر روز مقدار زيادى مركبات و كلم بروكلى و ساير مواد غذايى كه منبع سرشار ويتامين C هستند خورد تا اين مقدار ويتامين C تأمين شود. دكتر وان سانگ ، دانشيار گروه تغذيه انسان در دانشگاه ايالتى ميشيگان مىگويد در آن موارد بهترين روش آن است كه از مقدار كافى عصاره ميوهها و سبزىها استفاده شود؛ مثلا عصاره پرتقال و گريپ فروت كه در هر 200 گرم در حدود 60 ميلىگرم ويتامين C دارند انتخاب خوبى است.
تهیه و تنظیم توسط گروه بوعلی باب سلامتی