خانه / عسل دلفان

عسل دلفان

عسل دلفان یکی از سوغات های شهرستان دلفان است که گردشگران و مسافران آن را به سوغات می برند
عسل دلفان برگرفته از کوهای سر به فلک کشیده و بکر لرستان است که از گیاهانی همچون آویشن، گون، بابونه، چای کوهی، لاله واژگون و هزاران گل و گیاه دیگر تغذیه کرده که در نهایت عسل با بهترین کیفیت ساخته می شود.

با استعانت از پروردگار ما بر آن شدیم که واسطه ای باشیم بین تولید کنندگان عسل در دلفان که دسترنج خویش را با قیمت پایین به کارخانجات بسته بندی عسل در استانهای همجوار می فروشند و عسل این مردمان رنج کشیده با نام استانهای دیگر به فروش می رسد تا شاید دسترنج مردمان زحمت کش دلفان که عسل را با زحمت فراوان تولید می کنند ادا شود

عسل دلفان
عسل دلفان

ترکیبات عسل دلفان:
ترکیبات عسل دلفان بدین صورت است:

فروکتوز ۳۸٫۲٪
گلوکز ۳۱٪
آب ۱۴٫۱٪
مالتوز ۷٫۲٪
کربوهیدرات‌ها ٪۵- ۴/۲
ساکاروز ۵٫۱٪
املاح معدنی، ویتامین، آنزیم ۷- ۰/۵٪

نکته قابل توجه اینکه مقدار ساکاروز در نوع برداشت بهاره کمتر از ۵% می باشد
در مورد خرید عسل هرچقدر مقدار ساکاروز و آب پایین تر باشد عسل مرغوبتر می باشد

ترکیبات عسل دلفان بسته به نوع تغذیه زنبور عسل بدین معنی که از چه گلی یا گلهایی بیشتر استفاده کرده متفاوت است. یعنی عسل تولیدی بسته به این که زنبور، از چه گیاهی(آویشن، گون و..)استفاده کرده گوناگون است.

درصد آب موجود در عسل‌ها، به شرایط اقلیمی و میزان رطوبت منطقه بستگی دارد. در مناطقی که میزان رطوبت هوا بالاتر است، درصد آب عسل بیش تر است. برای مثال عسل‌های شمال رقیق‌تر از عسل‌ دلفان است. درصد آب عسل با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه استقرار کندوها، می‌تواند تا حدود ۲۵ نیز بالا رود. به این ترتیب از لحظه شهد آوری تا تولید عسل، دو مرحله انجام می‌گیرد. مرحله اول رنبوران هم به طور فعال هم به طور انفعالی آب را از محلول رقیق شهد که به طور معمول دارای ۶۰ درصد آب است، جدا می‌کنند. (آب شهد گل‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ در صد متغیر است). برای مرحله دوم باید گفت قند مسلط درشهد، ساکاروز است که با فعالیت آنزیمی به دکستروز dextrose و لوولوز (levulose) و ظاهراً با مقادیر کمی از سایر قندها طی این مرحله ترکیب می‌شوند. در نتیجه محلول غلیظی از قندهای ساده که ماده حل شده آن بیش از حل نشده هاست، ماده‌ای و مغذی به نام «عسل» به وجود می‌آید.

عسل‌های دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئین‌ها، پیک مان‌ها، مواد معطر و خوشبو کننده وهم‌چنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیم‌ها(مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و هم‌چنین حاوی ویتامین‌ها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره می‌باشند.

روش تشخیص عسل:
تصور غلط و رایج در ایران این است که عسل شکرک‌زده، سفت شده و رس‌کرده را تقلبی می‌دانند. برخی دیگر نیز رنگ عسل یا نحوه جریان آن هنگام ریخته‌شدن را ملاک تشخیص می‌دانند. اما عسل طبیعی و خالص را فقط می‌توان در آزمایشگاه‌های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد

عسل در اسلام
در قرآن یک سوره به نام زنبور عسل (سوره نحل) وجود دارد.

خداوند در قرآن می‌گوید:
و پروردگار تو به زنبور عسل وحی [الهام غریزی] کرد که از پاره‌ای کوه‌ها و از برخی درختان و از آنچه داربست [و چفته‌سازی] می‌کنند، خانه‌هایی برای خود درست کن سپس از همه میوه‌ها بخور، و راههای پروردگارت را فرمانبردارانه، بپوی. [آن گاه] از درون [شکم] آن، شهدی که به رنگهای گوناگون است بیرون می‌آید. در آن، برای مردم درمانی است. راستی در این [زندگی زنبوران] برای مردمی که تفکر می‌کنند نشانه [قدرت الهی] است[آیات ۶۸ و ۶۹ سوره نحل]

علی بن ابی‌طالب می‌گوید: همانا زنبور عسل از هر گلی زیباترینش را بر می‌گزیند. از او دو گوهر گرانقدر تولید می‌شود” در یکی از آن دو (عسل) شفای درد مردم ودر دیگری نور و روشنایی (موم) است.

ارزش غذایی عسل دلفان

Honey
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱٬۲۷۲ کیلوژول (۳۰۴ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۸۲٫۴ g
قندها ۸۲٫۱۲ g
فیبر ۰٫۲ g
چربی ۰ g
پروتئین ۰٫۳ g
آب ۱۷٫۱۰ g
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ۰٫۰۳۸ میلی‌گرم (۳٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ۰٫۱۲۱ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۵ (B5) ۰٫۰۶۸ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۲۴ میلی‌گرم (۲٪)
اسید فولیک (ویتامین B9) ۲ میکروگرم (۱٪)
ویتامین C ۰٫۵ میلی‌گرم (۱٪)
کلسیم ۶ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۰٫۴۲ میلی‌گرم (۳٪)
منیزیوم ۲ میلی‌گرم (۱٪)
فسفر ۴ میلی‌گرم (۱٪)
پتاسیم ۵۲ میلی‌گرم (۱٪)
سدیم ۴ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۲۲ میلی‌گرم (۲٪)
Shown is for 100 g, roughly 5 tbsp.
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

جهت سفارش عسل دلفان می توان با شمارهای زیر تماس حاصل فرمایید

دفتر فروش در تهران : ۰۹۰۱۹۴۹۴۴۳۳

ساعات تماس: ۹الی ۱۲ ظهر و ۱۵ الی ۱۸ عصر
جهت سفارش حضوری:
آدرس:لرستان – شهرستان نورآباد- خیابان آیت اله خامنه ای نرسیده۲۴ متری طالقانی-روبروی فروشگاه بسیج دفتر مرکزی عسل دلفان

شهرستان دلفان
شهرستان دلفان را شهر مفرغ نیز می‌گویند. یکی از شهرستان‌های استان لرستان است و مرکز آن شهر نورآباد می‌باشد. نورآباد شهری است در شمال غرب استان لرستان. این شهر دارای آب و هوایی سرد و کوهستانی و طبیعتی زیبا برای گردشگری دارد. این شهر یکی از پنج شهر با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر از سطح دریا در ایران است{۱}

شهرستان دلفان در میان رشته کوهای زاگرس قرار گرفته که از جنوب به مهراب کوه از شمال به گرین و گاماسیاب و از شرق به سفیدکوه منتهی می شود

مهراب کوه
کوه مهراب با ارتفاع ۲۴۰۰ متر در ۵۴ کیلومتری شهرستان دلفان واقع گردیده است. صخره های سر به فلک کشیده مهراب، چون اسیران به زنجیر کشیده ای است، که به امر سلطانی قهار به نظام ایستاده اند. این کوه، چون صورت فلکی دو پیکر، از دو نیمه مهراب کوچک و مهراب بزرگ شکل گرفته است، که هر کدام پوشیده شده است ازدرختان کهنسال سبز قبایی چون گردو، سماق، زالزالک، آلو، انگور ، انجیر ، سیب و گلابی وحشی و غیره می باشد

مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه
مهراب کوه