سرخط خبرها
خانه / اخبار روز طب سنتی / کنگر سلطان تره های بهاری

کنگر سلطان تره های بهاری

کنگر سلطان تره های بهاری
خواص ریشه کنگر
طبیعت کنگر : گرم است.
خواص درمانى ریشه کنگر :
کنگر را بخورید. جریان خون را سریع و خون را تصفیه و کم‏ خونى را برطرف مى‏ سازد
کنگر اشتها را باز مى‏ کند
کنگر قلب را تقویت مى ‏نماید و قواى بدن را ثابت نگه مى‏ دارد
کنگر تقویت‏ کننده کبد و اعمال را آن تنظیم مى‏ کند و از تجمع چربى در کبد جلوگیرى مى‏ نماید
کنگر سنگ کلیه و سنگ مثانه را برطرف مى ‏نماید، از احساس صدا در گوش جلوگیرى مى ‏کند

ریشه کنگر
ریشه کنگر
کنگر سردرد و سرگیجه و اضطراب را برطرف مى‏ سازد
کنگر ادرارآور است
کنگر مقدار کلسترول و اوره را پایین مى‏ آورد، براى برطرف کردن جراحات ریه و زخم روده مفید است
کنگر به هضم غذا کمک مى‏کند، نفخ و گاز را تحلیل مى‏ برد
کنگر از اسهال و شکم روى جلوگیرى مى‏ کند
کنگر تب نوبه را قطع مى‏ نماید، مقوى باه است
کنگر از مورمور شدن جلوگیرى مى‏ کند
کنگر استسقا و درد مفاصل و بیمارى قند و مگ سک چشم را درمان مى‏ کند، بوى عرق بدن را برطرف مى ‏نماید.

– دوازده روز هر روز ۱۵ تا ۴۰ گرم برگ تازه کنگر را در یک لیتر آب بجوشانید و یک ساعت قبل از ناهار و شام هر بار یک فنجان از آب آن را بنوشید. زردى یا یرقان مزمن را برطرف مى‏ سازد، برونشیت و سیاه ‏سرفه را درمان مى‏ کند، براى درمان روماتیسم و نقرس و تصلّب شرائین مفید است.

– هر روز چند بار کنگر را بپزید و دهان را روى بخار آن نگه دارید. لوزه تین را درمان مى‏ کند.

– هشت روز هر روز یکبار ۱۲ عدد کنگر را با ریشه و برگش خورد کنید و در شش تا هشت لیتر آب بجوشانید بعد آب آن را در لگن بریزید و پس از سرد شدن مدتى در آن بنشینید، بواسیر را درمان مى‏ کند.

– کنگر را بپزید و ضماد نمایید. ورم مثانه را از بین مى‏ برد.

– مالیدن و شستشو با عصاره کنگر براى رفع خارش پوست مفید است.

– کنگر را در آب بپزید بعد از آب بیرون آورید و بیست و چهار ساعت در سرکه بخیسانید، بعد از سرکه بیرون آورید و ضماد نمایید و این ضماد را هر روز تکرار کنید. درد کمر، درد و ورم شصت پا یا نقرس و میخچه را درمان مى‏ کند.

– کنگر را بکوبید و با سرکه مخلوط کنید و هر روز بمالید گال را درمان مى‏ کند.

– چنانچه تازه کنگر را بکوبید و آب آن را با فشار بگیرید و به پوست سر بمالید. تا حدودى از ریزش مو جلوگیرى مى‏ کند.

– چهل گرم از کنگر را در یک لیتر آب بخیسانید بعد دوازده دقیقه بجوشانید سپس صاف نموده آب آن را شیرین کنید و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از آب آن را بنوشید. تب نوبه یا مالاریا را درمان مى‏ کند.

– ضماد کنگر براى درمان سوختگى از آتش مفید است.

تذکر در مورد مصرف کنگر : مداومت در خوردن کنگر مضرّ دماغ است و قواى فکرى را ضعیف مى‏ گرداند و تولید سودا مى ‏کند.

مصلح کنگر سرکه است.

ترکیبات شیمیایى کنگر :
در هر ۱۰۰ گرم ریشه کنگر:
آب ۸۶ گرم- پروتئین ۸/ ۲ گرم- مواد چرب ۲/ ۰ گرم- هیدراتهاى کربن ۹/ ۹ گرم- کلسیم ۵۱ میلى‏گرم- فسفر ۶۹ میلى‏گرم- آهن ۱/ ۱ میلى‏گرم- سدیم ۳۰ میلى‏گرم- پتاسیم ۳۰۱ میلى‏گرم- تیامین ۰۷/ ۰ میلى‏گرم- رایبوفلاوین ۰۴/ ۰ میلى‏گرم- نیاسین ۷/ ۰ میلى‏گرم- منگنز- اینولین- کوفیتول- اینولاز- سینارین- گوگرد- سولفور ازته.
ویتامینهاى،A وB 2 -B 1 -B و۸ C میلى‏ گرم در ریشه کنگر وجود دارد.

تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
منبع: حاجى شریف، احمد، اسرار گیاهان دارویى، ۱جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۸۶ ه.ش.
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت

همچنین ببینید

ریشه کنگر

خواص کنگر در طب سنتی

خواص کنگر در طب سنتی کنگر کوهی یا کنگر صحرایی مد نظر هستش کنگری که …