خانه / اخبار روز طب سنتی / شنگ و خواص آن

شنگ و خواص آن

به گزارش بوعلی باب سلامتی به نقل از باشگاه خبرنگاران، مجتبی خادم الحسینی کارشناس گیاهان دارویی گفت: شنگ (Sheng) درفصل بهار می روید. این گیاه دو لپه ‌ای و دو جنسی است به وسیله بذر و خودرو درمحیط رشد می‌کند و از خانواده کاسنی است.

شنگ

خادم الحسینی با اشاره به خواص دارویی  گیاه شنگ گفت: در درمان ناراحتی‌های گوارشی و کبدی استفاده می‌شود. از برگ این گیاه درساخت کرم استفاده می‌کنند که برای  درمان زخم‌های سطحی مفید است.

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه شنگ قابض است اظهار داشت:این خاصیت گیاه برای صفرا مضر است اما خونریزی داخلی و دستگاه گوراش را تا حد زیادی برطرف می‌کند.

بیشترین خاصیت گیاه در ریشه است که متاسفانه در ایران از برگ و ساقه استفاده می شود.

خادم الحسینی به ترکیبات تشکیل دهنده شنگ اشاره کرد و گفت: این گیاه حاوی اسید کوماریک،‌ اسید کافئیک و گالیک اسید است. این اسید‌ها فعالیت آنتی اکسیدانی دارد لذا با رادیکال‌های ‌آزاد که باعث سرطان می شوندمقابله می‌کنند.

وی ادامه داد: ساقه گیاه شنگ غنی از ترکیبات فنولی است. شنگ برای زخم معده نقش حفاظتی دارد و دیواره معده راتقویت می‌کند. همچنین در سم زدایی بدن نیز از این گیاه استفاده می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران                    بوعلی باب سلامتی