سرخط خبرها
خانه / اخبار روز طب سنتی / خواص زرده تخم مرغ عسلي

خواص زرده تخم مرغ عسلي

خواص زرده تخم مرغ عسلي از منظر طب ايراني

زرده تخم مرغ، یکی از معدود خوراکی‌هایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل در فرد سالم، می‌تواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود. در منابع مکتوب طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل، توصیه نشده است. کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب می‌شود که خون غلیظی از آن تولید شود.

زرده تخم مرغ نیم برشت غذای لطیفی به شمار می‌رود بدین معنی که:

– در فرد سالم دارای مزاج معتدل، هضم آن دشوار نیست،

– ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع می‌شود،

– خون معتدلی از آن تولید می‌گردد،

– فضولات اندکی از آن در بدن بر جای می‌ماند.

زرده تخم مرغ نیم برشت یکی از بهترین خوراکی‌ها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون (قلب و شریان‌ها) است. کسانی که مدام در حال کار با کامپیو‌تر هستند می‌توانند از این خوراکی ساده و نیروبخش بهره‌مند شوند تا به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن (نورآستنیا= Neurasthenia) نشوند یا دستکم روند آن را کندتر کنند.

همچنین ببینید

سه شیره

غذاهای غنی از آهن برای گیاهخواران

غذاهای غنی از آهن برای گیاهخواران و کودکان نخود, لوبیا, جوانه غلات, سه شیره, سیب …