خانه / اخبار روز طب سنتی / خواص معجون ثوم و طرز تهیه معجون ثوم

خواص معجون ثوم و طرز تهیه معجون ثوم

خواص معجون ثوم و طرز تهیه معجون ثوم (معجون سیر)
معجون‏ ثوم‏ یک معجون شفابخش ضد سم, ضد زهر و ضد میکروب است
معجون ثوم یکی از قوی ترین معجون ها در درمان خیلی از بیماری ها در طب سنتی می باشد
معجون ثوم درمان کننده تمام بیماری های سرد مزاج(درمان کل امراض بارده)
معجون ثوم درمان کننده فلج و سکته و رعشه می باشد
معجون ثوم درمان کننده فراموشی و لکنت زبان است
معجون ثوم سرفه رطوبى را درمان می کند
معجون ثوم تقویت کننده معده و کبد و درمان کننده بیماری های مقعد و رحم می باشد
معجون ثوم درمان سرد مزاجی و مشکلات زناشویی می باشد
معجون ثوم تقویت کننده قوه باه و قوای جنسی می باشد

سیر
سیر
دیگر خواص معجون ثوم در کتب طب سنتی:
از تألیف «اسحاق»، مؤلف «تذکره» ذکر نموده، جلیل القدر و کثیر المنافع است و به غایت مبهّى است و در مبرودین و مرطوبین جهت رفع رطوبات و کل امراض بارده، مثل فالج و نسیان و سکته و رعشه و ضیق النفس و لکنت زبان و سرفه رطوبى و فساد آواز و تحلیل ریاح و سدد و تقویت معده و جگر و امراض مقعد و رحم- مگر اختناق آن- و جهت احتباس حیض و بول و نیکو کردن رنگ و بر انگیختن باه مأیوسین به غایت مجرب و مضرّ جوانان و صاحبان امزجه حارّه و مصلحش سکنجبین و شربت عناب و طلا کردن روغن او بر بدن جهت رفع اذیت سرما و شقاق پاشنه پا و قلع و آثار و بر قضیب جهت تهیج باه به غایت نافع و قوتش تا چهار سال باقى است.
شربتش دو مثقال و آن، گرم است در سوم و خشک است در اوّل.

نکته: معجون ثوم مضر جوانان و افراد گرم مزاج است و حتما باید با مصلحش سکنجبین و شربت عناب برای جوانان و گرم مزاجان مصرف شود

فرمول و طرز تهیه و ساخت معجون ثوم یا معجون سیر:
مرحله اول طرز تهیه و ساخت معجون ثوم:
یک کیلو سیر تازه و پوست ‏کنده را در دیگ مسى سفید کرده، ریخته و روى آن آن‏قدر آب بریزید که روى سیرها را اندکى بپوشاند و با حرارت ملایم، دم کنید تا اینکه سیرها مانند مغز قلم گوسفند پخته شوند.

مرحله دوم طرز تهیه معجون ثوم:
سپس روغن گاو و اگر روغن موجود نباشد، کره گاو روى آن‏ها بریزید و زیر دیگ را با حرارت ملایم حرارت دهید تا سیرها، تدریجا روغن را جذب کنند.

مرحله سوم طرز تهیه و ساخت معجون ثوم:
آن‏گاه، ۲ لیتر شیر گاو روى آن‏ها ریخته و آن‏قدر به آن حرارت ملایم بدهید تا تمام شیر جذب سیرها شود و با یک قاشق چوبى دراز، که سرش پهن باشد، دایما محتوى دیگ را به هم بزنید و زیرورو کنید که چیزى به ته‏ دیگ نچسبد و نسوزد.

مرحله چهارم طرز تهیه معجون ثوم:
پس از آن، ضمن حرارت دادن دیگ، یک کیلو عسل کاملا صاف و مرغوب، روى آن بریزید و خوب به هم بزنید که کاملا ممزوج شوند.

مرحله پنجم طرز تهیه معجون ثوم:
سپس ۱۰۰ گرم سیاه‏دانه‏ ، ۲۵ گرم فلفل سیاه‏ و ۲۵ گرم مرزنجوش‏ را نرم کوبیده روى آن بریزید و خوب آن‏ها را با هم مخلوط کنید. بهترین راه براى انجام این امر این است که آن را در دستگاه مخلوط کنى که نانواها براى خمیر کردن آرد و تهیه نان به کار مى ‏برند بریزید (البته مخلوط کنى متناسب با مقدار معجون). بعد، آن را در یک کوزه گلى دهان ‏گشادى، که داخل آن لعاب داشته باشد، داخل کرده و آن را تا مدت چهل روز در زیر پهن اسب یا خاکستر که در گودالى ریخته باشند، دفن کنید.
پس از آن، مى ‏توان آن را مورد استفاده قرار داد و در موقع لزوم، روزى یک بار، به ‏قدر فندق از آن میل کرد.

مقدار مصرف معجون ثوم:
روزی یک بار هر بار به اندازه یک فندق میل شود

منابع:
۱- حکیم مؤمن، سید محمد مؤمن بن محمد زمان، تحفه المؤمنین، ۲جلد، نور وحى – قم، چاپ: اول، ۱۳۹۰ ه.ش.
۲- مصطفوى کاشانى، سید جلال، مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوى کاشانى، ۲جلد، نشر شهر – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۲ ه.ش.
تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت

آموزش زبان ترکی آذری آموزش زبان ترکی آذربایجانی