خانه / اخبار روز طب سنتی / کتیرا بهترین چاق کننده صورت و گونه

کتیرا بهترین چاق کننده صورت و گونه

کتیرا بهترین چاق کننده صورت و گونه
خواص درمانى کتیرا:
– کتیرا را با مغز بادام کوبیده و شکر و نشاسته مخلوط کنید و بخورید. مقوى و چاق‏ کننده صورت و گونه‏ است.

طرز تهیه کتیرا چاق کننده صورت و گونه :
جهت چاقی صورت و گونه مقدار ۱۰۰ گرم کتیرا را با ۳۰۰ گرم مغز بادام و ۱۰۰ گرم شکر و ۳۰۰ گرم جوانه گندم مخلوط کرده و سه وعده با شیر یک ساعت بعد از غذا میل شود

– اگر ۵ تا ۱۵ گرم از ساییده شده آن در روز خورده شود. غلیظ کننده خون و مواد رقیق و بطور کلى نرم ‏کننده است و حدّت اخلاط و حدّت داروهاى گرم را که خورده مى‏ شود تسکین مى‏ دهد و معده را تقویت مى‏ بخشد ضمنا کمى ملّین و مسهل است.

– پودر کتیرا را با شیر تازه بز مخلوط کنید و بخورید. براى بند آوردن خونریزى از سینه و سایر اعضاى داخلى، رفع سرفه، خشونت سینه و حلق و زخم ‏هاى ریه و گرفتگى آواز نافع است.

– کتیرا را نرم بکوبید و با عسل به صورت قرص درآورید و قرص ‏ها را در دهان نگه‏دارید و آب آن را فروبرید، سرفه را تسکین مى ‏دهد.

– کتیرا را در آب گرم حل کنید و به موها بمالید. از موخوره جلوگیرى مى‏ کند

– کتیراى سفید گل را روى پیله چرکى لثه بگذارید و بخوابید تا سر باز کند.

– سائیده کتیرا را با آب برگ گل شب ‏بو مخلوط کنید و هر صبح و شب بر موضع ضماد کنید، سالک را درمان مى ‏کند.

مشخصات کتیرا :
کتیرا صمغ یا شیره‏ یى است که از ساقه گیاهى به نام گون گرفته مى ‏شود. این گیاه گونه‏ هاى مختلفى دارد. بر اثر شکافى که در ساقه گون (محل اتصال ساقه و ریشه) وارد مى‏ شود این صمغ کم‏ کم از آن جارى مى‏ گردد و پس از مدت کوتاهى خشک مى‏ شود.

طبیعت کتیرا:
عده زیادى کتیرا را از نظر گرمى و سردى معتدل و از نظر رطوبت مرطوب مى‏ دانند ولى عده دیگرى سرد و خشک مى ‏دانند.

ترکیب شیمیایى کتیرا :
۱۵- ۱۰ درصد آب- ۴- ۳ درصد مواد معدنى- ۳ درصد نشاسته- ماده تراگاکانتین که متشکل است از اورونیک اسید که به چند مولکول قند آرابینوز متصل است- با سورین شامل گالاکتورونیک اسید متصل به قندهاى گالاکتوز و کسیلوز.

تهیه و تنظیم از تیم پژوهشی بوعلی باب سلامتی
www.boalii.ir
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *